Zogović: Analitičari pokušavaju ideološki prevaspitati konstituente DF-a

Prema njegovim riječima, svi oni koji nemaju ni o čemu jasan stav, kojima su ova i mnoga druga pitanja periferna, postaju „ medijski Bitlsi po kratkom postupku”
13 komentar(a)
Milun Zogović, Foto: DNP
Milun Zogović, Foto: DNP
Ažurirano: 24.08.2015. 16:36h

Pojedini analitičari u kontinuitetu pokušavaju ideološki i programski prevaspitati pojedine konstituente Demokratskog fronta, histerično plasirajući stavove kako zaštita srpskog jezika, crkve, protivljenje članstvu u NATO, u stvari predstavljaju pomoć režimu, saopšteno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

Portparol DNP, Milun Zogović, kazao je da u Crnoj Gori ima više analitičar nego što Amsterdam ima crvenih fenjera.

“Ova vrsta pripejd analitičara u kontinuitetu pokušava ideološki i programski prevaspitati pojedine konstituente DF- a, histerično plasirajući stavove kako zaštita srpskog jezika, crkve, protivljenje članstvu u NATO, u stvari predstavljaju pomoć režimu”, kaže se u reagovanju Zogovića.

Prema njegovim riječima, svi oni koji nemaju ni o čemu jasan stav, kojima su ova i mnoga druga pitanja periferna, postaju „ medijski Bitlsi po kratkom postupku”.

Zogović je rekao da će takav “teatar skaradnosti i prevare”, koji forsiraju pojedini mediji, preko pojedinih analitičara za pojedine političke projekte, neminovno će završiti propadanjem bine.

“Sudeći po rentiranim analitičarima, režim se jedino može pobijediti ako se odustanemo od svega za šta se borimo, a prihvatimo sve što je režim zloupotrebama ostvario. Toliko gluposti po jednom kvadratnom analitičaru ima samo u Crnoj Gori”, naveo je on.

Zogović je dodao da je DNP svjesna da njeni programski principi nisu atraktivni za pojedine analitičare i medije.

“Koji bi najradije srpski jezik, mitropoliju Crnogorsko – primorsku, gradjane koji su glasali za zajedničku državu strpali u „urbano – intelektualna“ geta kao retro relikviju koja bi obogatila turističku ponudu Crne Gore”, kazao je on.

Zogović je rekao da su u toj partiji svjesni da mnogima smeta što se DNP tom naumu odlučno suprostavlja.

“Kao jedan od konstituenata DF – a, u čije smo stvaranje uložili itekako mjerljive pokazatelje, ostajemo čvrsti u namjeri da odbranimo izvorne opozicione principe na kojima je formiran DF, i zaustavimo svaki pokušaj napada na naš politički savez”, poručio je on.

Prema riječima Zogovića, o oni koji po nagovoru analitičara i njihovih nalogodavaca budu spremni da izbrišu sjećanje i principe nisu ništa drugo do politički zombij spremni da konkurišu na tender za veleizdaju.

Bonus video: