Abazović jedini od opozicionara u Beču

Na samitu u Beču učestvovaće šefica evropske diplomatije Federika Mogerini, Johanes Han kao i predsjednici vlada zemalja regiona
14 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Luka Zeković
Dritan Abazović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.08.2015. 17:20h

Potpredsjednik Ujedinjene reformske akcije (URA) Dritan Abazović biće jedini predstavnik crnogorske opozicije na samitu zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije (EU) koji će početi 27. avgusta u Beču.

Samit u Beču se održava pod pokroviteljstvom njemačke kancelarke Angele Merkel, a svoj dolazak najavili su šefica evropske diplomatije Federika Mogerini, potpredsjednik Evropske komisije i komesar za energetiku Maroš Sefčovič, evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han, kao i premijeri iz regiona Aleksandar Vučić, Edi Rama, premijer Crne Gore Milo Đukanović,i predsjednik Vlade Kosova Isa Mustafa.

U fokusu ovogodišnjeg samita biće razgovori o infrastrukturnim projektima ali i o problemima sa emigrantima.

Abazović će najvjerovatnije biti jedini crnogorski opozicionar koji će pristuvovati događajima u Beču, pored članova Vlade, predstavnika civilnog sektora i medija iz naše zemlje.

„Ugovorili smo nekoliko sastanaka na marginama samita. Naravno glavnu riječ će imati premijeri, ali je dobro da se makar i iz pozadine čuje glas nekog opozicionara iz Crne Gore. U tome će svakako pomoći i predstavnici civilnog sektora i nezavisnih medija” rekao je Abazović “Vijestima”. On je dodao da je samit znak da Njemačka nije otpisala Balkan sa svoje visoke ljestvice prioriteta.

Bonus video: