Budva nije dokaz nezavisnosti tužilaštva

Poslanik DF Vladislav Bojović pozvao je VDT-a i Milivoja Katnića da se “pozabave poslovima bivših rukovodilaca Opštine Pljevlja u periodu od 2006. do 2011. kada je izvršnu vlast imao DPS”
12 komentar(a)
Milivoje Katnić, Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.08.2015. 05:33h

Šef pravnog programa CGO-a Boris Marić rekao je da značajan dio javnosti s razlogom sumnja u motive i ciljeve hapšenja u okviru istrage o predmetima “TQ plaza” i “Jaz”.

“Mnogo puta smo bili svjedoci zloupotrebe državnih institucija, pa i Tužilaštva, zarad partijskih i partikularnih interesa,” rekao je on.

U tužilačkim fiokama godinama stoje premeti, koji se dovode u vezu sa porodicom Đukanović. Počev od Telekoma, preko Prve banke, Željezare... Takođe bezbroj prijava zbog zloupotreba službenog položaja protiv pojedinih funkcionera DPS-a, bivših predsjednika opština iz redova te partije, te biznismena koji su na sumnjiv način došli do miliona. Ali i sumnje u kupovinu glasova, koje do sada nijesu ozbiljno istražene.

Na pitanje šta bi Tužilaštvo trebalo da uradi kako bi prestalo da bude "politička moneta za potkusurivanje", Marić je kazao da moraju da naprave otklon od političkih pritisaka. “Kada je riječ o borbi protiv korupcije na visokom nivou, VDT mora još puno i predano da radi, da bi dobilo epitet kredibilne institucije. Sama tužilačka organizacija moraće da pokaže kapacitet i hrabrost da radi svoj posao samostalno i bez neprimjerenih političkih uticaja. Taj rad će se mjeriti produkovanjem rezultata u procesuiranju korupcije na visokom nivou, kojih za sada nažalost nema kao ni odgovornosti za izostanak rezultata”, naveo je on.

Komentarišući činjenicu da DPS donedavno nije prozivao Tužilaštvo, Marić je rekao da je pitanje “šta ih je u sadašnjem radu Tužilaštva naglo probudilo iz dubokog sna iz kojeg su nam poručivali da institucije svoj posao rade korektno”.

Tužilaštvo je do sada dva puta bilo “na meti” nezadovoljstva najprije zamjenika predsjednika DPS-a Duška Markovića, a zatim i budvanskog odbora te partije.

Provjerite šta se radilo u Pljevljima od 2006. do 2012.

Poslanik Demokratskog fronta Vladislav Bojović pozvao je VDT-a Ivicu Stankovića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se “pozabave poslovima bivših rukovodilaca Opštine Pljevlja u periodu od 2006. do 2011. kada je izvršnu vlast imao DPS”.

“Sumnjamo da su tada zloupotrebom službenog položaja, oštetili Opštinu Pljevlja za više miliona eura i svjesno je doveli do dužničkog ropstva” naveo je on.

Bonus video: