Demokrate: Nećemo na promotivni skup Fronta

"Evidentno je da u konkretnom slučaju nemamo ispunjen niti jedan uslov, tako da je jasno da se radi o internom procesu Demokratskog fronta koji su sami osmislili, odredili cilj i datum upućujući salvu uvreda i brutalnih neistina na račun onih opozicionara kojima građani najviše vjeruju", navodi se u saopšetnju Demokrata
53 pregleda 0 komentar(a)
Demokrate, Demokratska Crna Gora, Foto: Demokrate
Demokrate, Demokratska Crna Gora, Foto: Demokrate
Ažurirano: 20.08.2015. 15:39h

Demokratska Crna Gora ocijenila je da protesti koje je Demokratski front najavio za 27. septembar ne predstavljaju proteste opozicije, "već promotivne skupove DF-a koji su im potrebni radi interne rehabilitacije što je potpuno legitimno".

"Demokrate ocjenjuju da su pravi protesti ozbiljne alternative poželjan vid političkog pritiska koji podrazumijeva snagu onih koji ga predvode, povjerenje građana u lidere tog procesa i koordinaciju svih antirežimskih snaga koje istinski žele promjene. Evidentno je da u konkretnom slučaju nemamo ispunjen niti jedan uslov, tako da je jasno da se radi o internom procesu Demokratskog fronta koji su sami osmislili, odredili cilj i datum upućujući salvu uvreda i brutalnih neistina na račun onih opozicionara kojima građani najviše vjeruju", navodi se u saopšetnju Demokrata.

Dodaju da kada se završi interni procese koje su započeli, a imajući u vidu da su predstavnici DF-a saopštili da je epilog njihovih protesta podnošenje Predloga za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore, Demokrate će kada oni to podnesu bezuslovno potpisati isto jer iskreno teže padu Vlade Mila Đukanovića.

"Ukoliko prelazna Vlada koju predlaže DF podrazumijeva učešće DPS-a, Demokrate u takvoj Vladi neće učestvovati, ali će je ukoliko to bude stav opozicije podržati u Parlamentu, a sve resore koji bi pripali Demokratama ustupamo opozicionim subjektima koji bi bili konstituenti takve Vlade, imajući u vidu našu Odluku sa nećemo sa DPS-om ni prije, ni nakon izbora. Niti jedan član Demokrata, iako im se za to svakodnevno pružaju prilike, neće etiketirati i napadati opozicione kolege i tako nastaviti višedecenijsku praksu njih samih, dok DPS koristi takva trvenja kako bi nastavio da se ponosi time da su jedina nesmijenjena družina totalitarnog i kriminogenog režeima na tlu Evrope", navodi se između ostalog u saopštenju Demokrata.

Bonus video: