Dobra međudržavna saradnja Crne Gore i Slovenije

Đukanović je iskazao zahvalnost Gaspariču za njegov značajan doprinos u unapređenju odnosa između dvije države tokom obavljanja diplomatskog mandata
2 komentar(a)
Vladimir Gasparič, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Vladimir Gasparič, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 20.08.2015. 19:58h

Crna Gora i Slovenija imaju izuzetno dobre međudržavne odnose, kvalitetan dijalog i razvijenu saradnju, ocijenili su premijer Milo Đukanović i ambasador Slovenije Vladimir Gasparič.

Iz Vlade je saopšteno da je Đukanović primio danas, u oproštajnu posjetu Gaspariča.

U razgovoru je ocijenjeno da Crna Gora i Slovenija imaju izuzetno dobre međudržavne odnose, kvalitetan politički dijalog i razvijenu ekonomsku saradnju, sa potencijalom za dalje unapređenje.

Đukanović je iskazao zahvalnost Gaspariču za njegov značajan doprinos u unapređenju odnosa između dvije države tokom obavljanja diplomatskog mandata. On je ukazao i na kontinuiran podršku Slovenije Crnoj Gori u procesu evropskih i evroatlantskih integracija.

"Slovenija snažno podupire evropske i evroatlantske integracije Crne Gore i pruža prijateljsku podršku na putu ispunjavanja naših strateških spoljnopolitičkih ciljeva“, kazao je Đukanović.

On je ukazao je i na značajnu razvojnu pomoć Slovenije i uspješnu ekonomsku saradnju koja ima perspektivu daljeg razvoja.

Gasparič je iskazao zadovoljstvo angažmanom u Crnoj Gori i otvorenom saradnjom sa Vladom i institucijama sistema.

"Gasparič je još jednom izrazio uvjrenje da će Crna Gora dobiti očekivani poziv za članstvo u NATO, što je u interesu ne samo Crne Gore već i regiona u cjelini", kaže se u saopštenju.

Gasparič je prenio je poziv predsjedniku Đukanoviću za zvaničnu posjetu Sloveniji u cilju dodatnog snaženja bilateralnih osnosa.

Ocijenjeno je da će se dobra međudržavna saradnja značajno doprinijeti jačanju ekonomskih veza u obostranom interesu Crne Gore i Slovenije.

Bonus video: