Demokratski front spreman za drugu fazu priprema protesta

"Na sjednici je izraženo posebno zadovoljstvo funkcionisanjem opštinskih odbora članica DF-a u Podgorici i Nikšiću koji su uspješno realizovali povjerene im logističke zadatke"
35 komentar(a)
Demokratski front, protesti, Foto: Zoran Đurić
Demokratski front, protesti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.08.2015. 16:20h

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) zaključilo je na današnjoj sjednici da postoje uslovi za početak druge faze pojačanih terenskih aktivnosti za pripremu protesta.

Kako je saopšteno iz DF-a, Predsjedništvo je analiziralo dosadašnje aktivnosti u susret organizaciji protesta koji su zakazani za 27. septembar.

"Na sjednici je izraženo posebno zadovoljstvo funkcionisanjem opštinskih odbora članica DF-a u Podgorici i Nikšiću koji su uspješno realizovali povjerene im logističke zadatke“, stoji u saopštenju.

Iz DF-a su naveli da su time stvoreni uslovi za početak druge faze priprema.

"Time su se stekli uslovi da DF udje u drugu fazu pojačanih terenskih aktivnosti koje će rezultirati uspješno organizovanim protestima“, navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo je, kako se dodaje, analiziralo i društveno- politički trenutak u kojem se nalazi Crna Gora, još jednom konstatujući da samo protesti kao legitman vid demokratskog djelovanja mogu dovesti do pada aktuelne i formiranja prelazne Vlade.

"DF još jednom iskazuje spremnost, kao i svaki put dosad, da podrži svaku realnu opozicionu inicijativu čije je ishodište usmjereno na rušenju DPS - SDP koalicije“, poručili su iz tog političkog saveza.

U DF-u su, kako su kazali, ubijeđeni da opozicioni model protesta, koji se pokazao kao najbolji demokratski odgovor i alternativa režimu, može i mora okupiti sve antirežimske snage čija je obaveza da bez kalkulacija i uskostranačkih interesa učestvuju u demokratizaciji Crne Gore.

Bonus video: