"Sigurni smo da je većina naših funkcionera radila po zakonu"

Sjednici Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista prisustvovali su i članovi Glavnog odbora DPS-a Crne Gore iz Budve, kao i odbornici DPS-a u lokalnom parlamentu
22 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.08.2015. 20:35h

DPS Budve poklanja puno povjerenje nadležnim državnim organima da profesionalno, kompetentno, oslobođeni svih mogućih pritisaka i očekivanja sa bilo koje strane objektivno obave istragu kojom je obuhvaćen jedan broj naših istaknutih funkcionera u Opštini Budva“, soapšteno je večeras nakon sjednice izvršnog odbora te partije koja je održana u Budvi.

Sjednici Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista prisustvovali su i članovi Glavnog odbora DPS-a Crne Gore iz Budve, kao i odbornici DPS-a u lokalnom parlamentu. Sjednici IO u proširenom sastavu prisustvovali su i Duško Marković, potpredsjednik DPS-a CG i Tarzan Milošević, politički direktor DPS-a CG.

„Jedinstveni stav svih prisutnih predstavnika Demokratske partije socijalista je da je DPS Crne Gore – partija čijom je državotvornom politikom obnovljena nezavisnost i ostvareni mnogobrojni uspjesi na planu proevropskog razvoja savremenog Crnogorskog društva.DPS Crne Gore u potpunosti je svjesna da će punu potvrdu za svoje napore i dosadašnje rezultate dobiti ubrzanim ekonomskim razvojem i beskompromisnom izgradnjom profesionalnih i efikasnih institucija koje će građanima Crne Gore, investitorima i turistima kontinuirano pajačavati osjećaj povjerenja u državu Crnu Goru, njen pravni sistem i njenu blisku bolju budućnost. U tom pravcu i potvrđujemo da je svaki pojedinac koji je zavrijedio povjerenje naše Partije za bilo koju javnu funkciju od DPS-a dobio mandat da svoj posao obavi u interesu opšteg dobra i u skladu sa Ustavom i Zakonima države čijoj smo obnovi dali presudan doprinos. Siguni smo da je ogromna većina naših predstavnika na svim nivoima vlasti upravo tako i radila. Da nije bilo takvog odnosa, Crna Gora ne bi bila danas tu gdje jeste: najrazvijenija ekonomija regiona, lider evrointegracija i vjerujemo skoro članica NATO saveza“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik opštinskog odbora Budve dr Srđa Popović.

Kako se navodi oni „razumiju i podržavaju pravo nadležnih državnih institucija u svakom demokratskom društvu da sumnja i provjeri zakonitost postupaka svakog pojedinca, počevši i od nosilaca javnih funkcija“.

„Očekivani, objektivni,i argumentovani i na Zakonu utemeljen stav crnogorskih pravosudnih organa biće kao i uvjek istina, obavezujuća za sve i tom načelu je DPS i do sada poklanjao potpuno povjerenje. Ukazujemo i na pojačanu obavezu svih struktura društva počevši od državnih organa, ali i od političkih subjekata i medija da poštujemo pretpostavku nevinosti i pravo na privatnost i poštovanje građanskih prava i sloboda svakog našeg građanina. Nažalost, neki aspekti najnovije tužilačke istrage u Budvi upućuju da se takvi standardi ne poštuju čak ni u radu državnih organa. Takva praksa prijeti da potkopa napore ukupne državne politike na planu izgradnje novih profesinalnih standarda u radu institucija pravne države i služi kao alibi za brutalno kršenje ljudskih prava od strane pojedinih medijskih kuća“, navodi se u soapštenju.

Kako se ističe i pored izuzetno teške situacije u kojoj se nalazi Opština Budva, jedinstveni je stav Izvršnog odbora i odbornika DPS-a, da ova partija potvrđuje jedinstvo svih svojih članova i spremnost da, zajedničkim naporima partije i rukovodioca svih službi, preduzeća i ustanova, doprinese normalnom funkcionisanju lokalne samouprave i servisiranju svojih građana i turista.

Bonus video: