Stanić: O inicijativi u skladu sa obavezama u okviru NATO integracija

Stanić je agenciji MINA kazao da se prema toj inicijativi neće izjašnjavati u rokovima koji su izraz partijskih potreba za vanrednim zasijedanjem parlamenta
12 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Savo Prelević
Mirko Stanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.08.2015. 15:50h

Socijaldemokratska partija (SDP) će poziv Socijalističke narodne partije (SNP) da se izjasni o inicijativi za izglasavanje nepovjerenja Vladi razmotriti sa poštovanjem, ali ne u rokovima koji su izraz partijskih potreba za vanrednim zasijedanjem, nego državnih obaveza u NATO integracijama, poručio je portparol SDP-a, Mirko Stanić.

Lider SNP-a, Srđan Milić, uputio je u ponedjeljak predsjedniku SDP-a Ranku Krivokapiću dopis u kom ga poziva da se izjasni o inicijativi Demokratske Crne Gore za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Stanić je agenciji MINA kazao da se prema toj inicijativi neće izjašnjavati u rokovima koji su izraz partijskih potreba za vanrednim zasijedanjem parlamenta.

"Razmotrićemo pismo kolege Milića sa dužnim poštovanjem, ali ne u rokovima koji su izraz partijskih potreba za vanrednim zasijedanjem, nego državnih obaveza u NATO integracijama", rekao je Stanić.

Iz SDP-a su i ranije navodili da je trenutno prioritet te stranke integracija Crne Gore u Alijansu, kako na partijskoj, tako i na državnoj agendi.

Demokrate su predložili da bi do danas politički subjekti trebalo da se izjasne o inicijativi za vanredno zasijedanje parlamenta, 3. septembra, na kom bi se raspravljalo o nepovjerenju Vladi.

Inicijativu su, do sada, podržali poslanici Građanskog pokreta URA, Demosa i nezavisni poslanici Mladen Bojanić, Obrad Gojković i Novica Stanić.

Da bi inicijativa Demokrata ušla u skupštinsku proceduru, neophodno je da je potpiše 27 poslanika, dok je za izglasavanje nepovjerenja vladi potreban 41 poslanički glas.

Bonus video: