Skupština za nove „astre” daje preko 41.000 eura

Službeni automobili namjenjeni su zamjeniku generalnog sekretara Skupštine i predsjedniku jednog od skupštinskih odbora
56 pregleda 0 komentar(a)
opel astra drive (Novina), Foto: Opel.rs
opel astra drive (Novina), Foto: Opel.rs
Ažurirano: 17.08.2015. 05:29h

Skupština Crne Gore donijela je odluku o nabavci tri nova vozila marke “opel astra” vrijednih 41.340 eura. Nova vozila biće kupljena u “Osmanagić” DOO, a službeni automobili namjenjeni su zamjeniku generalnog sekretara Skupštine i predsjedniku jednog od skupštinskih odbora.

“Jedno od vozila biće namijenjeno zamjeniku generalnog sekretara, drugo predsjedniku radnog tijela, dok će treće biti zamjena za vozilo koje se sada nalazi u voznom parku Skupštine, a u vlasništvu je Ministarstva unutrašnjih poslova. To vozilo je u dotrajalom stanju i biće vraćeno ministarstvu. To su ujedno i razlozi zbog čega je Skupština pristupila nabavci novih vozila”, kazali su u skupštinskoj službi za odnose sa javnošću.

Rukovodstvo crnogorskog parlamenta je prošlog septembra poručilo četiri "renoa", model “fluence expression”, koji su iz budžeta plaćeni 59.920 eura. Parlament u voznom parku ima ukupno 26 službenih automobila, a kako navode u službi za odnose sa javnošću, po jedno vozilo je u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave za imovinu.

Prema skupštinskom Pravilniku pravo na korišćenje službenih vozila imaju predsjednik parlamenta, potpredsjednici i generalni sekretar Skupštine. Osim njih službene automobile i vozače imaju i šefovi poslaničkih klubova kao i predsjednici parlamentarnih odbora.

Cijena nove “opel astre drive”, kod ovlašćenih dilera se kreće oko 18.0000 eura. Kako se navodi na sajtu Opela, “astra drive” je “bogato opremljena da ugodi i izraz je stila i vitalnosti”. Nova skupštinska službena vozila, kako se navodi na zvaničnom sajtu Opela, dopunjena su Wega/Atlantis i Morrocana sijedištima fantastičnog izgleda i prijatnosti, kao i ekskluzivnim 17-inčnim točkovima od lake legure.

“Za više komfora, tu su ergonomska, sportska sijedišta od štofa ili kože s AGR sertifikatom za dugotrajnu zaštitu vaših leđa na dugim putovanjima”, navodi na sajtu.

“Opel astra drive”, kako se navodi, ima i kompjuter u kabini, dvozonski elektronski klima uređaj, prednja svjetla za maglu, kao i kožni volan sa komandama za upravljanje radio aparatom i tempomatom.

Nova “Astra” ima i zatamnjena stakla za zaštitu privatnosti, električne podizače zadnjih prozora, senzore za kišu, fotosenzitivan unutrašnji retrovizor, kao i automatsko paljenje svijetla sa detekcijom tunela.

Bonus video: