Nije bilo plana, a Gvozdenović dao dozvolu za gradnju u centru Budve

Gvozdenović izdao građevinsku dozvolu za gradnju TQ Plaza iako firma nije imala dokaz o načinu sticanja prava za gradnju
281 pregleda 5 komentar(a)
Tradeunique
Tradeunique
Ažurirano: 16.08.2015. 19:25h

Odbornici Demokratskog fronta (DF) u Budvi podnijeli su specijalnom tužiocu krivičnu prijavu zbog nezakonitog sticanja dobiti prilikom izgradnje Centra TQ Plaza u Budvi.

Odbornici Božidar Vujičić, Mihailo Backović i Stevan Đaković podnijeli su prijavu protiv NN lica iz Vlade Crne Gore, Tužilaštva i Opštine Budva zbog nezakonitog sticanja dobiti na štetu Opštine.

Oni su upozorili da su nadležni iz Vlade odgovorni što se u centru Budve gradio poslovni centar bez dozvole. Pozivajući se na zvanična dokumenta Vlade i opštine, odbornici Fronta kazali su da je ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović 2009. godine izdao građevinsku dozvolu Opštini Budva i DOO “Tradeunique” iako nijesu imali dokaz o načinu sticanja prava za gradnju. Oni su upozorili i da nije postojala skupštinska odluka o načinu raspolaganja parcelom na kojoj je izgrađen poslovni centar.

“Nadležna lica iz Vlade raspisala su poziv za izbor najpovoljnije ponude za ustupanje radova na izradi projektne dokumentacije i izgradnju poslovno-komercijalno-turističkog centra i garaže u Budvi, procijenjene vrijednosti najmanje 50 miliona eura, u momentu kada na toj parceli nije bilo ucrtano ništa i nije postojala detaljna razrada plana”, naveli su odbornici Fronta, podsjećajući da je zbog toga tužilaštvu dostavljena prijava još 2013. godine.

“Nadležno lice iz tužilaštva nije uradilo ništa da spriječi zloupotrebu državne imovine nakon nekoliko prijava kojima se ukazivalo na sumnju da se prilikom gradnje ne postupa u skladu sa zakonom”, kazali su oni.

Trinaestoro funkcionera budvanske uprave uhapšeno je u četvrtak zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja izvršenog na organizovan način i u saučesništvu. Njih Specijalno tužilaštvo sumnjiči da su prilikom izgradnje TQ Plaza i platoa na plaži Jaz zloupotrebom službenog položaja oštetili Opštinu Budva za oko 10 miliona eura.

Bonus video: