Lekić: Demos će podržati inicijative za razvoj Kolašina

"Mora se prekinuti prekinuti sa gomilanjem funkcija u opštinskim strukturama, sa naslijeđenim neozbiljnim poslovanjem i nepotizmom, a mora se voditi računa o snažnom davanju doprinosa poboljšanju kvaliteta života u gradu veoma postupno i jasno"
70 pregleda 30 komentar(a)
Miodrag Lekić
Miodrag Lekić
Ažurirano: 16.08.2015. 11:36h

Demos u Kolašinu funkcioniše uspješno, a ta stranka podržaće u lokalnom parlamentu, gdje imaju jednog odbornika, sve inicijative koje se tiču razvoja grada.

"Mora se prekinuti prekinuti sa gomilanjem funkcija u opštinskim strukturama, sa naslijeđenim neozbiljnim poslovanjem i nepotizmom, a mora se voditi računa o snažnom davanju doprinosa poboljšanju kvaliteta života u gradu veoma postupno i jasno", ocijenjeno je tokom sastanka presjednika i funkcionera Demosa Miodraga Lekića i Gorana Danilovića sa aktivistima u tom gradu.

Zaključeno je da se Kolašin nalazi pred ozbiljnim iskušenjima, da se očekuju vrlo konkretne potezi parlamentarne većine kojoj demos daje punu podršku u radu. Ta podrška istakli su funkcioneri Demosa, neće izostati ni ubuduće, "ukoliko se bude postupno i jasno vodilo računa o interesima građana".

Lekić je, kako je rekao, uvjeren da će se model rada kolašinske vladajuće strukture pokazati uspješnim. On je zaključio da, iako opština ima niz naslijeđenih teških ekonomskih i socijalnih problema, očekuje pozitivna rešenja u najkraćem roku.

Danilović je kazao da nakon rebalansa budžeta i deblokade opštinskog računa treba pokazati da Kolašin može da živi dostojanstveno i da će glas Demosa imati svaka inicijativa za razvoj Kolašina i za domaćinsko upravljanje. On je aktiviste upoznao sa detaljima organizacije prve radne skupštine Demosa koja će biti održana sredinom oktobra.

Bonus video: