Demokratski front: Inicijativa Demokrata trenutno nema dovoljnu podršku

Današnjem sastanku su u ime DF-a prisustvovali Vladislav Bojović i Nikola Jovanović, dok su demokrate predstavljali Boris Bogdanović, Velizar Kaluđerović i Neven Gošović
44 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Skupština Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.08.2015. 16:08h

Inicijativa Demokratske Crne Gore za izglasavanje nepovjerenja Vladi trenutno nema dovoljnu podršku u parlamentu, saopštili su predstavnici Demokratskog fronta (DF) nakon sastanka sa Demokratama.

Demokrate su predložile opozicionarima da vanredna sjednica parlamenta, na kojoj bi se poslanici izjašnjavali o povjerenju aktuelnom sastavu Vlade, bude održana 3. septembra

Današnjem sastanku su u ime DF-a prisustvovali Vladislav Bojović i Nikola Jovanović, dok su demokrate predstavljali Boris Bogdanović, Velizar Kaluđerović i Neven Gošović.

U saopštenju nakon sastanka, Bojović i Jovanović su naveli da DF podržava svaku realnu inicijativu, koja za cilj ima pad Vlade Mila Đukanovića.

Zbog toga im je, kako su kazali, bilo veoma značajno da dobiju informaciju da li Demokratska Crna Gora, osim 16 poslanika DF-a, može obezbijediti i podršku preostalih 25 poslanika, da bi inicijativa rezultirala padom Vlade.

“Kao predstavnici DF-a, izuzetno zainteresovani za uspjeh ove inicijative, moramo obavijestiti javnost da Demokratska Crna Gora u ovom trenutku nema obezbijeđen dovoljan broj poslanika za izglasavanje nepovjerenja Vladi”, kaže se u saopštenju.

Predstavnici DF-a su upozorili da neizglasavanje nepovjerenja Vladi, odnosno neuspjeh inicijative Demokrata, za sobom povlači određene posljedice, navodeći da se "svaka naredna inicijativa o izglasavanju nepovjerenja Vladi ne može pokrenuti u narednih 90 dana”.

“Pošto je DF zakazao proteste za 27. septembar, na kojima će građani Crne Gore tražiti pad Vlade, jasno je da bi ustavna ograničenja od tri mjeseca, koja bi proistekla iz neupsjeha ove inicijative, obezbijedila Vladi Mila Đukanovića dodatnih 90 dana opstanka”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će, u svakom slučaju, nakon obavljenih razgovora, konačnu odluku donijeti Predsjedništvo DF-a.

Bonus video: