Đukanović: Realna očekivanja da CG dobije pozivnicu za NATO

“Posebno je bilo riječi o napretku Crne Gore u procesu evropske i evroatlantske integracije, uz konstataciju da su realna očekivanja da naša zemlja do kraja godine dobije poziv za članstvo u NATO”, saopšteno je iz Vlade
14 komentar(a)
Milo Đukanović, Miro Cerar, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Milo Đukanović, Miro Cerar, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 14.08.2015. 11:38h

Očekivanja da Crna Gora do kraja godine dobije poziv za članstvo u NATO su realna, ocijenjeno je u razgovoru crnogorskog i slovenačkog predsjednika Vlade, Mila Đukanovića i Mira Cerara.

Đukanović i Cerar su, u četvrtak veče tokom razgovara na radnoj večeri u Miločeru, izrazili zadovoljstvo razvojem bilateranih odnosa dvije prijateljske države i razmijenili mišljenja o kretanjima u regionu u susret Bečkom Samitu zemalja Zapadnog Balkana.

“Posebno je bilo riječi o napretku Crne Gore u procesu evropske i evroatlantske integracije, uz konstataciju da su realna očekivanja da naša zemlja do kraja godine dobije poziv za članstvo u NATO”, saopšteno je iz Vlade.

Đuaknović je zahvalio Sloveniji na kontinuiranoj podršci u ostvarivanju strateških integracionih ciljeva, kao i na razvojnoj pomoći koja je uglavnom usmjerena na realizaciju projekata na Žabljaku.

Cerar će u okviru boravka u Crnoj Gori danas posjetiti Durmitorsko područje.

Bonus video: