Skupština za računare daje 50.000 eura

Skupština će nabaviti 10 laptop računara za poslanike, dok je najveći dio opreme namijenjen skupštinskoj službi
0 komentar(a)
Skupština, poslanici, Foto: Boris Pejović
Skupština, poslanici, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.08.2015. 19:02h

Skupština Crne Gore potrošiće 50 hiljada za nabavku računarske opreme, od čega je najveći dio za skupštinsku službu ali i za poslanike, kabinete predsjednika i potpredsjednike parlamenta. Generalni sekretar Skupštine Siniša Stanković nedavno je odobrio nabavku računarske opreme koja će biti dopremljena u tri faze. Kako navode u službi za odnose sa javnošću, parlament će prvo nabaviti opremu vrijednu 35 hiljada eura koju će činiti 10 laptop računara za poslanike, dok je ostalih 50 laptopova i 25 tablet računara namijenjeno za stručnu službu parlamenta.

U službi za informisanje navode i da će u drugoj fazi biti nabavljena oprema vrijedna 7.500 eura, u kojoj je pet Ipadova i dva Airbooka za potrebe kabineta predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.

“Otvorenim postupkom javne nabavke za nabavku informatičke opreme, za treću partiju koja se odnosi na proširenje postojećeg sistema kontrole pristupa i evidencije radnog vremena, planirana je nabavka opreme koju će koristiti zaposleni u službi Skupštine. Procijenjena vrijednost javne nabavke je 7.500 eura”, navode u parlamentu, ističući da je ukupna procijenjena vrijednost računarske opreme 50.000 eura.

“Za potrebe poslanika Skupštine Crne Gore, tenderom je planirana nabavka 10 notebook računara, koji će biti dodjeljivani po potrebi. To znači da će ih dobijati u slučaju dotrajalosti, oštećenja već dodijeljenih računara ili eventualno novim poslanicima”, navode u parlamentu.

Parlament je u nekoliko navrata nabavljao računare za poslanike, a predstavnici političkih partija u Skupštini imaju pravo na korišćenje laptop i tablet računara. Poslanici računare zadužuju do kraja mandata nakon čega treba da ih vrate Skupštini, ali se to do sada nije dešavalo. Umjesto toga nabavljani su računari za nove poslanike, dok su ostali zadržavali stare i u novom mandatu.

Bonus video: