Jonica: Stvaraju privid veće podrške NATO integracijama

"Očigledno je da neke partije i neki poslanici danas zastupaju ili će možda zastupati stav o NATO-u koji nijesu iznosili ni u izbornoj kampanji, ni u izbornom programu", kazala je Jonica
90 pregleda 27 komentar(a)
Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.08.2015. 10:49h

Otvaranje teme NATO integracija u Skupštini, kroz formu Rezolucije, izraz je potrebe da se stvori privid značajno veće podrške tom procesu od one koja postoji među građanima, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Rezoluciji o integraciji Crne Gore u NATO predložili su poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Pozitivne, Bošnjačke stranke i predstavnik albanskih stranaka, i o noj bi poslanici trebalo da se izjasne u septembru.

Poslanica SNP-a, Snežana Jonica, kazala je da je ta stranka protiv punopravnog članstva Crne Gore u Alijansi, i da je njihov stav o NATO-u jasan i potpuno istovjetan kao i ogromne većine građana.

"Otvaranje ove teme u Skupštini Crne Gore, kroz formu Rezolucije, izraz je potrebe da se stvori privid značajno veće podrške NATO integracijama od one koja postoji među građanima", rekla je Jonica agenciji MINA.

Prema njenim riječima, činjenica je da je procenat poslanika koji su podržali Rezoluciju, kao i onih koji će je, možda, podržati, značajno veći od procenta građana koji podržavaju NATO integracije.

"Očigledno je da neke partije i neki poslanici danas zastupaju ili će možda zastupati stav o NATO-u koji nijesu iznosili ni u izbornoj kampanji, ni u izbornom programu", kazala je Jonica.

Tako se, smatra ona, može desiti da podršku NATO integracijama daju i neki poslanici koji su ušli u parlament glasovima građana koji se protive pristupanju Alijansi.

"SNP insistira na tome da se mora poštovati većinska volja građana Crne Gore, a da je sve drugo privid koji nema istinski legitimitet", poručila je Jonica.

Bonus video: