GRADONAČELNIK O NEPRIJAVLJENOJ NEKRETNINI

Stijepović: Kćerka dobila stan od rodbine iz inostranstva

Stijepović je i u imovinskom kartonu za prošlu godinu prijavio i primanja kćerke od 598 eura
152 komentar(a)
Slavoljub Stijepović i stan njegove kćerke, Foto: Vijesti online
Slavoljub Stijepović i stan njegove kćerke, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 14.02.2019. 04:36h

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović saopštio je da njegova kćerka nije javni funkcioner i ne živi pod istim krovom, kako bi bila u obavezi da prijavljuje imovinu. 

On je i u imovinskom kartonu za prošlu godinu Komisiji za sprečavanje konflikta interesa prijavio i primanja kćerke Dragane Stijepović, navodeći da radi u Centralnoj banci Crne Gore za 598 eura.

Predsjednik Komisije za sprečavanje konflikta interesa Slobodan Leković tvrdi da Stijepović nije bio dužan da prijavi kćerkin stan u svom posljednjem imovinskom kartonu, jer se dokument odnosi na prošlu godinu. 

“Karton se odnosi na 2014. završno sa 31. decembrom, a njegova kćerka je kupila stan nakon tog datuma. S obzirom da više ne žive pod istim krovom, Stijepović nije dužan da prijavljuje promjenu”, kazao je Leković.  On je kazao da je Stijepović pismeno obavijestio Komisiju o kupovini stana u Budvi, čiji je vlasnik njegova kćerka, iako nije bio dužan da to učini, s obzirom da kćerka od ranije ne živi pod njegovim krovom. 

Za pretprošlu godinu u imovinskom kartonu je za kćerku sadašnjeg gradonačelnika pisalo da je radila u “Telekomu” za 250 eura.

"Vijesti" su  uvidom u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine utvrdile da je 26-godišnja Dragana Stijepović sredinom aprila postala vlasnik dvosobnog stana u Budvi, na 150 metara od Staroga grada.

“Nije javni funkcioner, ne živi pod mojim krovom, da bi bila u obavezi da prijavljuje imovinu, pa ni ovu koju je dobila od rodbine, koja živi i zarađuje van  Crne Gore. Kao i svaki roditelj i ja bih volio da sam u prilici da stvorim više za svoju đecu, ali to što im ostavljam, zarađeno je časno i pošteno”, saopštio je Stijepović. Istakao je  da na “maliciozne novinske navode” ne reaguje kao javni funkcioner, već kao roditelj.  

On juče nije odgovorio na pitanja “Vijesti” kada je stan kupljen i po kojoj cijeni.

Zakon ga obavezuje da prijavi za 15 dana promjenu

“Svoju i imovinu moje porodice uvijek redovno prijavljujem u skladu sa zakonom, zato pozivam nadležnu Komisiju da se izjasni da li u mom imovinskom kartonu ima propusta, a mojim kritičarima poručujem da sam uvijek spreman na političke duele, ali da u njima nema mjesta ni mojoj ni njihovim porodicama”, naveo je Stijepović.

Prema zakonu, Stijepović je dužan da u roku od 15 dana od promjene, novostečenu imovinu prijavi Komisiji, osim članova porodice koji ne žive pod istim krovom.

Odbornica Demokratskog fronta u Glavnom gradu Branka Bošnjak pozvala je državnog tužioca da preispita način sticanja imovine svih državnih i lokalnih funkcionera, njihovih supružnika, nasljednika i uže rodbine. 

“Izgleda da je postala praksa funkcionera vlasti da zloupotrebljavaju i sopstvenu djecu, pa na njih prenose svoju vrlo sumnjivo stečenu imovinu”, kazala je Bošnjak.