Džomić stigao u "svetu crnogorsku zemlju"

MUP je prije dva dana potvrdio da ih je Agencija za nacionalnu bezbjednost obavijestila o promjeni procjene za Džomića. On se više ne tretira kao prijetnja po nacionalnu bezbjednost, iako javnosti nije ni poznato šta je Džomić uradio da bi zaslužio takvu titulu
73 pregleda 229 komentar(a)
Velibor Džomić, Foto: Boris Pejović
Velibor Džomić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.08.2015. 06:40h

Sveštenik SPC Velibor Džomić stigao je sinoć u Crnu Goru, koju je nazvao “svetom zemljom”.

To je za Televiziju Vijesti rekao njegov advokat Zoran Piperović.

"Gospodin Džomić mi se javio nakon što je, između 16.30 i 17 časova ušao u Crnu Goru. Rekao mi je "Došao sam na svetu crnogorsku zemlju'”, prenio je Piperović.

On je rekao da je sveštenik “iskreno Crnu Goru doživljavao kao svoju otadžbinu”.

Podgorički paroh je stigao u društvu mitropolita Amfilohija i svog sina, naveo je advokat.

On je kazao da će Džomić ubrzo početi sa pripremama za podnošenje zahtjeva za prijem u crnogorsko državljanstvo.

MUP je prije dva dana potvrdio da ih je Agencija za nacionalnu bezbjednost obavijestila o promjeni procjene za Džomića. On se više ne tretira kao prijetnja po nacionalnu bezbjednost, iako javnosti nije ni poznato šta je Džomić uradio da bi zaslužio takvu titulu.

Bivši šef policije Veselin Veljović ranije ga je prozivao da je bio povezan sa protestima ispred Skupštine, koji su bili organizovani zbog priznanja Kosova. To nikada nije demantovano, ali ni potvrđeno iz ANB-a.

Upravni sud je ranije tri puta ukidao rješenja MUP-a kojima Džomiću nije dozvoljeno boravište, ali je ta institucija ostajala pri odluci. Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević rekao je ranije da samo prate zakon u kom se navodi da ministarstvo ne može produžiti boravak onima koje ANB označi kao opasnost za državne interese.

SDP, sa čijim ministrom unutrašnjih poslova Konjevićem je Džomić ranije razmijenio oštre riječi, optužio je prije dva dana DPS da će sveštenika instruirati u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore. Piperović je sinoć rekao da Džomić neće davati izjave medijima, a on nije odgovarao na telefonske pozive.

Bonus video: