Stijepović nije prijavio kćerkin stan od 150.000 eura

Iako je riječ o starijim zgradama u Budvi koje su „preživjele“ katastrofalni zemljotres 1979, stanovi su upravo u njima uvijek bili na cjeni i stan od 72 kvadrata vrijedi najmanje oko 150.000 eura
58 pregleda 0 komentar(a)
Slavoljub Stijepović i stan njegove kćerke, Foto: Vijesti online
Slavoljub Stijepović i stan njegove kćerke, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 09.08.2015. 06:34h

Dragana Stijepović, kćerka gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Miga Stijepovića, vlasnica je dvosobnog stana od 72 kvadrata u samom centru Budve, što njen otac nije prijavio u posljednjem imovinskom kartonu Komisiji za sprečavanje konflikta interesa.

"Vijesti" su uvidom u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine utvrdile da je 26-godišnja kćerka prvog čovjeka glavnog grada postala sredinom aprila ove godine vlasnik dvosobnog stana na prvom spratu u takozvanim Avalinim zgradama, pored luksuznog poslovnog centra TQ Plaza, na 150 metara od Staroga grada, jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu.

"Vijesti" su juče pozvale gradonačelnika Podgorice, ali se on nije javljao na broj dostupan redakciji.

Brojni stanari zgrade tvrde da gradonačelnik Podgorice, nekadašnji ministar prosvjete, već dvije godine dolazi na ljetovanje u Budvu sa porodicom u taj stan, kada su ga navodno i kupili. Ipak, datum upisa u katastarsku evidenciju u Listu nepokretnosti KO Budva, pokazuje da je datum upisa 19. april 2015.

Iako je riječ o starijim zgradama u Budvi koje su „preživjele“ katastrofalni zemljotres 1979, stanovi su upravo u njima uvijek bili na cjeni.

Kvadrat stana za vrijeme kupoprodajnog buma je dostizao i više od 3.000 eura. Kupovali su ih uglavnom bogati Rusi, ali nikada, pa ni dan-danas ne mogu se kupiti ispod 2.000 eura po kvadratu. To znači da 72 kvadrata vrijede najmanje oko 150.000 eura.

Upravo su ove zgrade zbog svoje lokacije, jer su na 50 metara od obale, naspram gradskog vrtića a pored gradske pijace i nadmak Staroga grada, nalaze u dijelu metropole turizma koji se računa za najatraktivniji. Doći do stana u njima praktično je nemoguće, jer ako se neko i odluči da proda nekretninu, cijene su uvijek vrtoglave.

Na stanu Dragane Stijepović nema opterećenja, odnosno nije kreditno opterećen. Iako su im mjesečna primanja 2.500 eura, kako piše na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa, ovo je treći stan u vlasništvu četvoročlane porodice Stijepović: u imovinskom kartonu za 2015. gradonačelnik nije prijavio stan.

Kako se navodi u imovinskom kartonu šefa Glavnog grada, čija je mjesečna zarada 1.342 eura, on u vlasništvu ima stan u Podgorici od 78,65 kvadrata. Njegova supruga Ljiljana, čija je plata daleko skromnija i mjesečno prima 546 eura, vlasnica je takođe stana u Podgorici od 121 kvadrata, placa na Veruši od 648 kvadrata, kao i polovnog “audija”.

Kćerka Dragana koja je zaposlena u Centralnoj banci Crne Gore zarađuje 598 eura. Ne navodi se da ona ima stan na svoje ime. Na maloljetnog sina V. S, nema upisanih nekretnina.

Bonus video: