DPS i SDP neka sami raskinu vezu

Član Predsjedništva DF Predrag Bulatović podsjeća da su DPS i SDP još u koaliciji i da bi opredjeljivanje na jednu stranu značilo pomoć “u političkoj trgovini”
19 komentar(a)
Mladen Bojanić, Peđa Bulatović, Foto: Vijesti online
Mladen Bojanić, Peđa Bulatović, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 08.08.2015. 19:14h

Opozicione partije ne bi trebalo da se miješaju u sukob višegodišnjih koalicionih partnera, koji može da se završi političkom trgovinom, smatraju opozicioni poslanici Predrag Bulatović i Mladen Bojanić.

DPS razmišlja da u Skupštini pokrene pitanje povjerenja predsjedniku Ranku Krivokapiću, ukoliko SDP ponovo odbije Vladine predloge za Kraljičinu plažu i Mamulu. Visoki zvaničnik DPS međutim tvrdi da nije dobro otvaranje tog pitanja do odluke o članstvu u NATO. Takođe ni pitanje povjerenja Vladi, koje je najavio SDP ukoliko premijer i lider DPS-a Milo Đukanović ne promijeni ministre Vujicu Lazovića i Ivana Brajovića. Prema informacijama “Vijesti” Đukanović neće žuriti da odluči ni o inicijativi SDP-a, koju će najvjerovatnije odbiti. “Čini mi se da prijete i jedni i drugi ali ništa ne preduzimaju, ni oko povjerenja Vladi, a ni oko Krivokapića. Vjerujem da će 'u cilju viših interesa' ovo razvlačiti do Nove godine, a na proljeće će izbori,” rekao je samostalni poslanik Mladen Bojanić “Vijestima”.

Član Predsjedništva DF Predrag Bulatović podsjeća da su DPS i SDP još u koaliciji i da bi opredjeljivanje na jednu stranu značilo pomoć “u političkoj trgovini”.

“Đukanović i Krivokapić 12 godina dijele odgovornost za svekoliko uništenje Crne Gore, a SDP i DPS su zajedno 18 godina. Zato smatram da DF odnose između dvije vladajuće partije treba da posmatra sa aspekta šta je najbolje za uspjeh protesta koji će početi 27. septembra i trajati do formiranja prelazne Vlade,” rekao je poslanik.

Bonus video: