Martinović: Zalažem se za afirmaciju različitosti, zna se ko se bavi tjeranjem iz CG

"Govoreći da pojedini subjekti nemaju svoje "političke korijene", pritom ne pominjući ni genetske niti bilo koje druge, što je kasnije sasvim pogrešno interpretirano, samo sam želio ukazati na činjenicu da u Skupštini Prijestonice Cetinje sjede odbornici koji iz godine u godinu mijenjaju sve više političkih partija"
124 pregleda 16 komentar(a)
Momčilo Martinović, Foto: Screenshot (YouTube)
Momčilo Martinović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 04.08.2015. 16:34h

U sredstvima javnog informisanja, proteklih dana pojavilo se više navoda vezanih za moju diskusiju na posljednjoj sjednici Skupštine Prijestonice Cetinje. Zbog Vas, cijenjene sugrađanke i sugrađani, čije interese i zastupam u gradskom parlamentu, ovim putem želim naglasiti da je riječ o krajnje pogrešnim, neću reći i zlonamjernim interpretacijama moje izjave koja se odnosila na činjenje, odnosno nečinjenje pojedinih političkih subjekata na Cetinju, istakao je Momčilo Martinović, odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Parlamentu Prijestonice Cetinje.

Podsjećamo, Martinović je u izlaganju poručio političkim partijama "čiji korijeni nisu na Cetinju" da napuste Cetinje.

"Naime, prilikom rasprave o izvještaju o radu gradonačelnika Bogdanovića, osvrćući se na diskusiju onih koji konstantno kritikuju rad gradske uprave, naglasio sam da je riječ o subjektima koji su u svojoj političkoj karijeri pokazali priličnu zbunjenost, odnosno nesnalaženje u vremenu i u prostoru. Nadalje, taj sam momenat ilustrativno opisao riječima da ti politički subjekti imaju problema sa snalaženjem "u kružnom toku" i da "mogu da biraju samo dva izlaza iz njega". Kako sam dalje kazao, prvi izbor koji dio političkih subjekata može napraviti, jeste da se okrenu iz lutanja po "kružnom toku" i "da izaberu smjer prema Lovćenskoj vili" – onaj koji vodi ka interesima grada i zajedničkom radu u tom cilju. Nakon toga, dodao sam i da ukoliko ne žele ići ka Cetinju "mogu isto tako izabrati suprotan smjer, koji vodi van grada", što u ovom slučaju ilustruje pravac suprotan od razvoja našeg grada", istakao je Martinović.

Odbornik DPS tvrdi da je samo ukazivao na neke odbornike koji mijenjaju političke partije.

"Govoreći da pojedini subjekti nemaju svoje "političke korijene", pritom ne pominjući ni genetske niti bilo koje druge, što je kasnije sasvim pogrešno interpretirano, samo sam želio ukazati na činjenicu da u Skupštini Prijestonice Cetinje sjede odbornici koji iz godine u godinu mijenjaju sve više političkih partija. Jer, niko više, pa ni skupštinska služba, ne može da "pohvata" ko kojem odborničkom klubu pripada. I stoga, za nekoga ko u svojoj biografiji ima angažman u nizu pozicionih i opozicionih partija, ko se svake godine pojavi sa članskom knjižicom druge partije, sasvim jasno sam kazao da ne može imati ni politički korijen ni političku budućnost", dodao je Martinović.

On je rekao da ne želi da komentariše razne navode o kako ističe "protjerivanju" i slično.

"Kako sam već pojasnio, takva formulacija se apsolutno nije mogla čuti. Svaki dobronamjerni građanin Cetinja jako dobro zna na koji sam se način i lično i profesionalno odnosio i zalagao za afirmaciju različitosti. No, isto tako, javnost zna ko se bavi protjerivanjem i tjeranjem građana iz Crne Gore. No, i nakon ovog obrazloženja, pozivam inicijatore neistinitih tvrdnji iz proteklih dana, da podnesu krivičnu prijavu protiv mene, za govor mržnje, a da nakon toga nadležni utvrde moju odgovornost. Ukoliko se ispostavi da sam u svojoj diskusiji počinio krivično djelo, a nijesam, spreman sam da snosim moralnu i krivičnu odgovornost, kao i da momentalno podnesem ostavku na mjesto odbornika u gradskom parlamentu", rekao je Martinović.

Odbornik DPS poziva političke subjekte koji su se oglasili kritikama,a da pritom kako tvrdi nijesu ni provjeravali citate iz njegove diskusije, da iz cjelokupne priče izuzmu gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića, kao i Opštinski odbor DPS Cetinje.

"Jer, Momčilo Martinović u gradskom parlamentu pripada DPS-u, no njegov je mandat otvoren i on u predstavničkom domu saopštava svoje stavove, a za iste u potpunosti odgovara", zaključio je Martinović.

Bonus video: