Herceg Novi: Nataša Aćimović jedina kandidatkinja za predsjednika(cu) opštine

Aćimović je predložena od strane "Udruženja građana Izbor Dušan Radović Krušo"
187 pregleda 0 komentar(a)
Nataša Aćimović
Nataša Aćimović
Ažurirano: 04.08.2015. 14:00h

Za četvrtak je zakazana 13. redovna sjednica Skupštine opštine Herceg Novi na kojoj bi trebalo da bude izabran predsjednik(ca) Opštine.

Jedini kandidat je Nataša Aćimović javnosti malo poznata 32-godišnja ekonomistkinja.

Nju je predložilo "Udruženje građana Izbor Dušan Radović Krušo", jer je kako se navodi u obrazloženju, "krase moralne osobine, organizatorske sposobnosti i spremnost da se bez rezerve i koristeći sve raspoložive potencijale, upusti u rješavanje životnih pitanja građana Herceg Novog. One su garancija da će funkciju predsjednice opštine obavljati na najbolji način, ističući da je kandidatkinja "neopterećena nacionalnim, vjerskim ili političkim predrasudama i da će se prije i iznad svega rukovoditi interesima Herceg Novog".

Nataša Aćimović rođena je 20. oktobra 1983. godine u Kotoru. Diplomirala je na Fakultetu za uslužni biznis u Novom Sadu 2007. godine. Poznaje engleski, italijanski i ruski jezik. Radila je na računovodstvenim poslovima u DD "Max", "Alternativa medica MNE" i "A.M. Montenegro" d.o.o.

Podsjećamo da je na osnovu koalicionog dogovora između DPS i Udruženja građana Izbor dogovoren tkz. rotacioni model izbora prvog čovjeka grada, što znači da će prve dvije godine predsjednik Opštine biti iz redova Izbora, a mjesto predsjednika Skupštine pripašće DPS, a da će onda doći do rotacije.

U februaru je kao kandidat i član Izbora, za predsjednika Opštine izabran Nikola Nikša Gojković koji je, takođe na inicijativu dijela partijskih kolega prije mjesec smijenjen sa te funkcije.

To je dovelo i do raskola u Izboru koji je do tada imao 9 odbornika u lokalnom parlamentu. Sada je Izbor podijeljen u dva odbornička kluba. Brojniji dio (5 odbornika) na čelu sa Dušanom Radovićem Krušom nastavio je da obavlja koalicionu vlast u najvećem bokeljskom gradu.

SO bi trebalo da izabere i potpredsjednika Opštine. Jedan od dva potpredsjednika sada je Dragan Janković iz DPS, dok je Tamara Vujović članica Izbora smijenjena sa te funkcije kada i predsjednik Opštine bio Nikola Gojković.

Bonus video: