Knežević: Sa Milićem ne pričam, ali je dobrodošao u DF

On je pozvao i predsjednika Demosa, Miodraga Lekića, funkcionera te partije, Gorana Danilovića, kao i predsjednika Demokratske Crne Gore, Aleksu Bečića, da se priključe protestima
26 komentar(a)
Milan Knežević, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Milan Knežević, Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.08.2015. 12:29h

Protesti su jedini odgovor na neizdrživo socio-ekonomsko stanje u državi i niko ih ne može tumačiti kao aktivnost usmjerenu protiv opozicije, poručio je predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

On je to kazao u Pljevljima. prilikom uručivanja članskih karata, kojim su, kako je saopšteno, nastavili dogovorene aktivnosti utvrđene na predsjedništvu.

„Protesti koje ćemo organizovati u septembru su naša društveno-politička obaveza i jedini odgovor na neizdrživo socio-ekonomsko stanje u kojem se nalazi Crna Gora. Zbog toga ih niko ne može tumačiti kao aktivnost usmjerenu protiv opozicije, već naprotiv, kao poziv da zajednički doprinesemo demokratskoj tranziciji koja bi bila u interesu svih crnogorskih građana“, poručio je Knežević.

Prema njegovim riječima, protesti nijesu privatno vlasništvo Demokratskog fronta (DF) i, u Proglasu usvojenom 13. jula u Beranama, pozvani su svi slobodoljubivi subjekti društva da se pridruže.

Knežević rekao da je DNP partija nastala na konceptu opozicionog objedinjavanja i da će, kao takva, pozdraviti svaku aktivnost koja ide u pravcu širenja demokratske sinergije pred održavanje protesta.

„Zato posljednje najave Srđana Milića o priključenju DF-u, i neformalni kontakti koje održava sa pojedinim funkcionerima DF-a, doživljavamo kao pozitivan čin njegovog političkog sazrijevanja, i bez obzira na nepostojanje bilo kakve komunikacije između nas dvojice, spreman sam da mu poželim dobrodošlicu u DF, jer je to u opozicionom interesu“, poručio je Knežević.

On je pozvao i predsjednika Demosa, Miodraga Lekića, funkcionera te partije, Gorana Danilovića, kao i predsjednika Demokratske Crne Gore, Aleksu Bečića, da se priključe protestima.

„Kao što smo uputili poziv Miliću da, uprkos programskim razlikama i nedavnim medijskim trvenjima, moramo uputiti poziv i Lekiću, Daniloviću i Bečiću, koji predstavljaju značajan dio opozicionog biračkog tijela, a, po mom mišljenju, su opoziciono određeni prema Demokratskoj partiji socijalista, da učestvuju organizaciji protesta“, kazao je Knežević.

On, kako je kazao, vjeruje da javni dijalog može dovesti bar do minimuma opozicione saglasnosti kako bi zajedno sa građanima koji podržavaju DNP učestvovali u demokratskom osvajanju slobode, jer, kako je naveo, sloboda traži ljude.

Knežević je na na svečanoj sjednici Opštinskog odbora u Pljevljima uručio sto novih članskih karata i kazao da mu je izuzetno zadovoljstvo što se u akciju dodjele članskih karata uključuju ljudi različite životne dobi, koji su u programu partije prepoznali istinske demokratske vrijednosti za koje se vrijedi boriti.

On se članovima DNP-a zahvalio na prisustvu i, kako je rekao, potvrdi da stranka svakodnevno bilježi trend rasta u svim crnogorskim gradovima.

„Aktivnost dodjele novih članskih karata nastavićemo i tokom avgusta i u drugim crnogorskim gradovima kako bi u septembru, kao jedna od članica DF-a, učinili sve da demokratski protesti rezultiraju formiranjem prelazne Vlade odnosno stvaranjem uslova za održavanje fer i demokratskih izbora“, kazao je Knežević.

Bonus video: