Krivokapić, Đukanović i Konjević čestitali Dan opštine Plužine

Krivokapić je kazao da je na državi da brine o ravnomjernom regionalnom razvoju, a na lokalnoj upravi da stvara pretpostavke za razvoj i investicije
50 pregleda 0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.08.2015. 18:10h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom 4. avgusta Dana Opštine Plužine, građankama i građanima Plužina, predsjedniku Opštine Mijušku Bajagiću, predsjedniku opštinske Skupštine Milutinu Cicmilu i odbornicima čestitku.

“Poštovane građanke i građani Plužina, Durmitorska regija, kojoj pripada i vaš grad, je prirodni resurs od kojeg se održivom valorizacijom mogu stvarati uslovi za poboljšanje životnog standarda građana. Sa svojim prirodnim karakteristikama, vodnim i šumskim bogatstvom Plužine imaju odlične uslove za razvoj turizma, kako u zimskom periodu tako i u ljetnjoj sezoni. Domaćinskim gazvodanjem i zajedničkim trudom lokalne zajednice i države, Plužine mogu svim građanima omogućiti bolju perspektivu i zadržati mlade koji će stvarati novu vrijednost", naveo je Krivokapić.

Krivokapić je kazao da je na državi da brine o ravnomjernom regionalnom razvoju, a na lokalnoj upravi da stvara pretpostavke za razvoj i investicije.

"U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam 4. avgust – Dan Opštine”, kazao je Krivokapić.

Đukanović: Vlada će biti pouzdan partner Plužinama

Vlada će biti pouzdan partner demokratski izabranom rukovodstvu Plužina, poručio je premijer Milo Đukanović i čestitao građanima tog grada Dan opštine.

Đukanović je Dan opštine čestitao predsjedniku opštine Plužine Mijušku Bajagiću, predsjedniku Skupštine opštine Milutinu Cicmilu, odbornicima Skupštine opštine, kao i građanima Plužina.

„Svečane prigode, kakva je danas povodom Dana opštine Plužine, prilika su da se podsjetimo dostignuća koje je Crna Gora ostvarila u svojoj bogatoj istoriji“, naveo je Đukanović.

Kako je kazao, zajednički napori, u vremenu od obnove nezavisnosti, rezultirali su očuvanjem bezbjednosti i ekonomske stabilnosti u izazovnim vremenima svjetske ekonomske krize. „Ponosni smo sudionici i svjedoci stabilnog puta integracije u EU i NATO, jačanja građanskog društva i izgradnje demokratskih institucija“.

Na takvim osnovama, dodao je Đukanović, a uz domaćinsko i odgovorno upravljanje prirodnim resursima, rukovodstvo lokalne samouprave je prioritetno posvećeno stvaranju uslova za bolji kvalitet života građana.

„Vlada će, uvjeravam vas, biti pouzdan partner demokratski izabranom rukovodstvu Plužina, u vašim naporima u cilju punije valorizacije razvojnih potencijala i dinamičnog razvoja vašeg kraja“, navodi se u čestitki Đukanovića.

Čestitku predsjedniku Opštine Mijušku Bajagiću, predsjednku Skupštine opštine Milutinu Cicmilu, odbornicima i građanima je uputio i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

"Više od jednog vijeka, od kada je opština Plužine priključena Crnoj Gori, stanovnici ovoga kraja bili su posvećeni njenom socio-ekonomskom razvoju. Brojni su prirodni i ljudski potencijali koji, ukoliko su iskorišćeni na pravi način, mogu doprinijeti jačem ekonomskom prosperitetu opštine", piše u čestitki Konejvića.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će, u dijelu svoje nadležnosti, kroz održavanje stabilne bezbjednosne situacije i kreiranje evropskog zakonodavnog i strateškog okvira, dati puni doprinos razvoju moderne lokalne samouprave.

"U ime MUP-a i u svoje lično ime srdačno Vam čestitam 4. avgust – Dan opštine Plužine", navodi se u čestitki.

Bonus video: