MLADI LJUDI OTIŠLI IZ GRADA

Demokrate: Režim u Andrijevici doveo građane na ivicu bijede

"Šume su besomučno uništavane, možemo samo da naslutimo ko je od toga imao koristi, Andrijevica i njeni stanovnici nisu.
20 komentar(a)
Novica Obradović, Foto: Demokratska Crna Gora
Novica Obradović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 14.02.2019. 06:42h

Nezadovoljni voljom građana iskazivanom na izborima aktuelni režim u Andrijevici doveo je građane na ivicu bijede, saopštio je Novica Obradović, član Glavnog odbora Demokrata.

"Šume su besomučno uništavane, možemo samo da naslutimo ko je od toga imao koristi, Andrijevica i njeni stanovnici nisu. Fabrike su zatvorene. U zimskom periodu često je ostajala bez struje", navodi se u saopštenju Obradovića.

On podsjeća da je Andrijevica imala mini centralu još prije Drugog svjetskog rata.

"Strujom je snadbijevala hotel Šarovića i uličnu rasvjetu. Šume su racionalno korištene. Radile su fabrike. A onda je vlast na republičkom nivou riješila da kazni neposlušnu Andrijevicu i od nje napravila geto. O poljoprivredi ne možemo ni da govorimo. Autističnu lokalnu vlast iz tog perioda i njenu ulogu je teško definisati. Konačno, nakon dugotrajnog brutalnog iscrpljivanja, uspjeli su da osvoje vlast u Andrijevici. Oni koji neznaju da je Andrijevica još početkom prošlog vijeka imala hidro centralu kao najveće dostignuće ističu izgradnju nove. Hvale se rekonstrukcijom gradskog trga, pri tome ne pominju da ruše obilježje koje su njihovi prethodnici napravili.Da su sve vlasti koje su dolazile rušile obilježja prethodnika danas bi Knjaževac bio pust. Čitamo emotivne poruke u kojima nam poručuju kako Andrijevica ima izuzetno prirodno bogatstvo koje je potrebno na mudar i održivi način valorizovati, kako bi se što prije omogućio bolji i kvalitetniji život građana", piše u saopštenju.

Dodaje se i da je izolacija u kojoj je Andrijevica bila dovela do masovne migracije.

"Mladi ljudi, bez mogućnosti da se zaposle i obezbijede egzistenciju, odlazili su na sve strane. Sve više Andrijevica postaje grad penzionera.Okolna sela su pusta. Pobjeda koalicije na lokalnom nivou je Pirova pobjeda. Previsoku cijenu je najljepša varoš u Crnoj Gori platila."

Preporučujemo za Vas