Samardžić - Bazo: Saradnja Crne Gore i Albanije mora biti intenzivirana

“Načelnici generalštabova su se saglasili da saradnja u oblasti odbrane između Crne Gore i Albanije mora biti intenzivirana, ne samo zbog NATO integracija Crne Gore, već i dobrosusjedskih odnosa”, navodi se u saopštenju
3 komentar(a)
Dragan Samardžić, Jeronim Bazo, Foto: Gov.me
Dragan Samardžić, Jeronim Bazo, Foto: Gov.me
Ažurirano: 31.07.2015. 16:24h

Saradnja u oblasti odbrane između Crne Gore i Albanije mora biti intenzivirana, ne samo zbog NATO integracija Crne Gore, već i zbog dobrosusjedskih odnosa, ocijenili su načelnici Generalštaba oružanih snaga dvije države, Dragan Samardžić i Jeronim Bazo.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, oni su danas razgovarali u Komandi Mornarice Vojske Crne Gore u Baru.

Bazo je rekao da će Albanija značajno podržavati Crnu Goru na njenom putu integracije u NATO.

“Načelnici generalštabova su se saglasili da saradnja u oblasti odbrane između Crne Gore i Albanije mora biti intenzivirana, ne samo zbog NATO integracija Crne Gore, već i dobrosusjedskih odnosa”, navodi se u saopštenju.

Ocijenjeno je i da, kako se navodi, postoji prostor za unaprjeđenje saradnje u oblastima razmjene informacija o situaciji na moru, sprječavanju zagađenja na moru, kao i obuke planinskih jedinica.

“Dogovoreno je da 2016. godine započne proces planiranja zajedničke vježbe, koja bi 2017. godine bila realizovana u rejonu Skadarskog jezera i rijeke Bojane, sa scenariom reagovanja u slučaju prirodnih i vještački izazvanih katastrofa”, kaže se u saopštenju.

Bazo je obišao i Mornarički operativni centar u Baru.

Bonus video: