Đukanović: Prioriteti ekonomska i politička stabilnost

Ukazavši na posvećenost vlade u učvršćivanju ekonomske stabilnosti i konsolidaciji javnih finansija u prethodnom periodu, Đukanović je iskazao zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u toj oblasti, većim javnim prihodima i ostvarenim prilivom direktnih stranih investicija
63 pregleda 4 komentar(a)
Milo Đukanović, Igor Lukšić, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Milo Đukanović, Igor Lukšić, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 31.07.2015. 13:51h

Učvršćivanje ekonomske i političke stabilnosti, dalja primjena strukturnih reformi i unapređenje poslovnog ambijenta prioriteti su unutrašnje državne politike, kazao je premijer Milo Đukanović.

On se danas, kako je saopšteno, obratio ambasadorima Crne Gore u okviru redovnih godišnjih konsultacija diplomatsko-konzularnih predstavnika, koje organizuje Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija.

Ukazavši na posvećenost vlade u učvršćivanju ekonomske stabilnosti i konsolidaciji javnih finansija u prethodnom periodu, Đukanović je iskazao zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u toj oblasti, većim javnim prihodima i ostvarenim prilivom direktnih stranih investicija.

“U tom kontekstu je posebno naglasio značaj daljeg dinamiziranja ekonomskog rasta, za šta su presudno važni unapređenje funkcionalnosti političkog sistema i institucionalna podrška operativnosti izvršne vlasti”, kazao je Đukanović.

Predsjednik Vlade je razmijenio sa ambasadorima informacije o integracionim procesima Crne Gore u svijetlu očekivane odluke o njenom pozivu za članstvo u NATO-u do kraja godine, zasnovane na ostvarenim rezultatima.

“Premijer je istakao da je zadovoljan i procesom integracije u EU, ističući da je sam proces ozbiljna šansa za unapređenje ukupnih kapaciteta naše zemlje”, kaže se u saopštenju.

Krivokapić: Obaveze Crne Gore traže intenziviranje rada DKP

Obaveze koje su pred Crnom Gorom traže sinhronizaciju i intenziviranje rada i aktivnosti svih diplomatsko-konzularnih predstavništava (DKP) države, ocijenio je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

On je danas obavio konsultacije sa šefovima DKP i poručio im da je diplomatija posebno važna za male države kao što je Crna Gora.

„Obaveze koje su pred Crnom Gorom, u svijetlu evroatlantskih integracija, traže sinhronizaciju i intenziviranje rada i aktivnosti svih DKP naše države, koji trebaju našim partnerima prenositi i predstavljati napore koje unutar države činimo i rezultate koje ostvarujemo na putu ka iščekivanju pozivnice za NATO u decembru“, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u razgovoru sa šefovima DKP naglasio da crnogorski parlament kontinuirao podiže svoje kapacitete parlamentarne diplomatije, što daje vidljive rezultate koje prepoznaju naši prijatelji i partneri.

„Vjerujem da ćete časno i dostojanstveno obavljati svoju dužnost predstavljanja naše domovine u svijetu, te posebnu pažnju posvetiti uvezivanju naše dijaspore sa Crnom Gorom“, zaključio je Krivokapić.

Bonus video: