RADISAV VULEVIĆ PREDSJEDNIK

Socijaldemokrate formirale Inicjativni odbor za Andrijevicu

"U sastav Inicijativnog odbora ušlo je sedam članova, uglavnom bivših članova OO SDP Andrijevica", navodi se u saopštenju
82 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Savo Prelević
Ivan Brajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.02.2019. 07:23h

Socijaldemokrate Crne Gore danas su formirale Inicijativni odbor za opštinu Andrijevica, a  za predsjednika je, uz jednoglasnu podršku prisutnih, izabran Radisav Vulević.

Radisav Vulević je doskorašnji predsjednik OO SDP Andrijevica, koji je napustio tu partiju zbog načina upravljanja SDP-om od strane njenog vrha i odustajanja od izvornih programskih principa.

"U sastav Inicijativnog odbora ušlo je sedam članova, uglavnom bivših članova OO SDP Andrijevica. Rad Inicijativnog odbora u narednom periodu biće usmjeren na formiranje budućeg opštinskog odbora sa stabilnom strukturom i kvalitetnim timom ljudi, spremnih da aktivno rade na promovisanju temeljnih načela Socijaldemokrata Crne Gore. Inicijativni odbor će se baviti i pripremama za prvi Kongres partije, koji će se održati tokom septembra" kaže se u saopštenju.

Formiranju Inicijativnog odbora je prisustvovao koordinator Socijaldemokrata Crne Gore za Glavni grad Vujica Lazović i Kenan Hrapović.

Formiran Inicjativni odbor za Kolašin

Inicijativni odbor Socijaldemokrata  formiran je i u Kolašinu, a za predsjednika je jednoglasno izabran Nikola Medenica, odbornik Socijaldemokratske partije u Skupštini opštine Kolašin.

U sastav novosonovanog Inicijativnog odbora ušlo je 12  članova, uglavnom bivših članova SDP-a.  

Medenica  je kazao da je zbog odudaranja  od  primarnih socijaldemokratskih principa i nekoordinisanih odluka koje su se donosile na najvišem nivou napustio Socijaldemokratsku partiju, ali će nastaviti da djeluje kao nezavisni odbornik u Skupštini opštine Kolašin.

"Incijativni odbor čine mladi  i  perspektivni ljudi, intelektualci, ugledni i politički osviješćeni građani Kolašina koji su spremni da zajedničkim zalaganjem doprinesu boljitku svog grada i unaprijede kvalitet života u njemu. Aktivno će se raditi i na pripremama za formiranje opštinskog odbora i organizovanje prvog Kongresa SD-a" navodi se u saopštenju.

Sastanku IO Socijaldemokrata Kolašina pristustovali su i Vujica Lazović i Kenan Hrapović.