LPCG: Podržava nas tri odsto birača

Oni su kazali da LPCG nikad nije nastojala da komentariše rad organizacija koje se bave istraživanjima javnog mnjenja, ali, radi pravilnog informisanja građana, koji mogu biti dovedeni u zabludu i pogrešno informisani, partija je dužna da reaguje
10 komentar(a)
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 29.07.2015. 13:09h

Liberalnu partiju Crne Gore (LPCG) podržava oko tri odsto birača u državi, dok je u Podgorici podrška iznad tog procenta, saopšteno je iz te stranke.

Oni su podsjetili da je LPCG uoči parlamentarnih izbora 2012. godine, koji su, kako smatraju, jedino mjerilo rejtinga partije, imala stabilnu podršku od tri odsto kojom je obezbijedila poslaničko mjesto u Skupštini.

"LPCG uspjela je da zadrži takvu poziciju i svoje biračko tijelo, uprkos velikim promjenama i potresima na političkoj sceni, pa je podrška liberalima, prema svim našim istraživanjima i informacijama, i dalje oko tri odsto u Crnoj Gori dok je u Glavnom gradu, ta podrška visoko iznad toga i u stalnom je porastu", navodi se u saopštenju te partije.

Oni su kazali da LPCG nikad nije nastojala da komentariše rad organizacija koje se bave istraživanjima javnog mnjenja, ali, radi pravilnog informisanja građana, koji mogu biti dovedeni u zabludu i pogrešno informisani, partija je dužna da reaguje.

"Gotovo svakodnevno plasiranje različitih istraživanja javnog mnjenja i položaja političkih partija postala su toliko kontradiktorna i nelogična da je građanima postalo jasno da takva metodologija definitivno ne štima, a rezultati ne mogu biti istiniti", kaže se u saopštenju LPCG.

Iz te partije se pitaju šta znači imaginarno političko pozicioniranje pojedinih političkih subjekata, a sa druge strane, jednako fabrikovani, pokušaji diskvalifikacije LPCG i njene politike plasiranjem benignih procenata kojima se liberali ponovo etiketiraju.

LPCG osnažila je, kako su naveli, političko uporište trijumfom programskih ideja, novčanim naknadama majkama sa troje i više djece i 15 godina staža, zaštitom potrošača korisnika finansijskih usluga, otvorenom zaštitom svih manjina i osjetljivih društvenih grupa, snažnim zalaganjem za slobodno i moderno crnogorsko društvo.

"Za liberale, politika se uvijek vodila i vodi se na takvom frontu, a ne nikada različitim istraživanjima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: