Savjet za članstvo u NATO: Nastaviti intenzivne aktivnosti

Na sastanku je, kako su precizirali, posebno bilo riječi o aktivnostima Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO i planovima za nastavak kampanje u toku ljeta i jeseni
6 komentar(a)
Savjet za članstvo u NATO, Foto: Vlada Crne Gore
Savjet za članstvo u NATO, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 27.07.2015. 15:44h

Javni dijalog o prednostima članstva u Alijansi, i druge potrebne aktivnosti vezane za proces euro-atlantske integracije, treba nastaviti istim intezitetom narednih mjeseci, ocijenio je Savjet za članstvo Crne Gore u NATO.

Savjet za članstvo, kojim je predsjedavao premijer Milo Đukanović, razmotrao je danas realizovane aktivnosti predviđene mehanizmom intenziviranih i fokusiranih razgovora.

„Zaključeno je da javni dijalog o prednostima članstva, kao i druge potrebne aktivnosti vezane za proces euro-atlantske integracije, treba da se nastave istim intezitetom i tokom narednih mjeseci“, kaže se u saopštenju komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO.

Kako su naveli, pozitivno je ocijenjena dosadašnja saradnja sa Savezom, izražena i kroz mnogobrojne susrete sa najvišim zvaničnicima država članica i NATO-a i njihove javne ocjene o vidljivom napretku koji je Crna Gora ostvarila.

Na sastanku je, kako su precizirali, posebno bilo riječi o aktivnostima Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO i planovima za nastavak kampanje u toku ljeta i jeseni.

„Ukazano je da posljednji rezultati istraživanja javnog mnjenja potvrđuju da je došlo do jačanja podrške građana za članstvo u NATO“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da su detaljno razmatrani i drugi koraci na ispunjavanju potrebnih kriterijuma u susret decembarskom ministarskom sastanku NATO članica na kojem bi trebalo da se odluči o pozivu Crnoj Gori za članstvo.

„Savjet je usvojio odluku o kadrovskim promjenama u Komunikacionom timu Savjeta“, zaključuje se u saoštenju.

Bonus video: