Šabović: Mislio sam da je SDP "očišćen" nakon kongresa

Džabović je "Vijestima" rekao da je mislio da je "partija nakon kongresa, uslovno rečeno, "očišćena" od onih koji su se plašili da se ne kaže ništa vođi".
70 pregleda 45 komentar(a)
Džavid Šabović, Foto: Boris Pejović
Džavid Šabović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2015. 15:46h

Poslanik i član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Džavid Šabović kazao je da za iznošenje svog stava ne traži podršku ni partije niti bilo koga drugog, te da će nastaviti to da radi.

"Drage moje kolege, da sam znao da će tako da vas pogodi poređenje sa Nikolajem Čaušeskuom, ne bih ni išao tako daleko, nego mnogo bliže - krenuo bih od komšiluka, od Srbije ili Albanije, jer su samo tamošnji predsjednici imali tako visoke procente podrške", kazao je Šabović.

On je "Vijestima" rekao da je mislio da je "partija nakon kongresa, uslovno rečeno, "očišćena" od onih koji su se plašili da se ne kaže ništa vođi".

"Da li, možda, onda da razmislim o tome da odem od vas, pa da vas pojačam? Možda će baš tada oni koeficijenti koje pominju DAMAR i raznorazne agencije - ponavljam, a znam da je to jesu "naručeni" rezultati - biti mnogo veći nego što oni govore. Tako, "ne berite brigu", jer ću i dalje pričati ono što mislim, ni malo ne vodeći računa o tome da li se to nekome sviđa, pa - ni vama", navodi Šabović.

Komentarišući navodni rast podrške DPS-a u Podgorici koji je objavila Pobjeda, Šabović je kazao da je i nekadašnji predsjednik Rumunije Nikolae Čaušesku prije pada takođe imao veliku podršku.

SDP se sinoć ogradio od dijela stavova koje je saopštio Šabović.

"Smatramo potpuno neprimjerenim aluzije koje je Šabović upotrijebio u odnosu na kolege iz DPS-a i one su nedopustive u odnosu na bilo kojeg atkera crnogorske političke scene. Socijaldemokratska partija se izvinjava kolegama iz DPS-a", kazali su iz SDP.

Bonus video: