DF: Dozvoliti Vladi DPS da organizuje izbore, značilo bi pristati na krađu

Poslanik DF MilutinĐukanović je rekao da DF želi istinski da se ova vlast kontroliše, a to se, kako je naveo, jedino može uraditi ako se formira prelazna vlada
71 pregleda 19 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milutin Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.07.2015. 10:33h

Formiranje odbora za praćenje primjene izbornog zakonodavstva suštinski ne rješava probleme, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta (DF), Milutin Đukanović, navodeći da fer i poštene izbore može da organizuje jedino prelazna Vlada.

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović predala je u skupštinsku proceduru predlog odluke o formiranju odbora koji će pratiti primjenu izbornih zakona u postupku izbornih procesa.

Đukanović je kazao da sljedeće izbore mora da organizuje prelazna Vlada kako bi bili regularni, fer i pošteni.

"Dozvoliti Vladi Demokratske partije socijalista da organizuje izbore, to bi značilo pristajanje na ponovnu krađu, a mi na to više nemamo pravo", rekao je Đukanović agenciji MINA.

Upitan o predlogu Vuksanović da odbor bude sastavljen od sedam članova vlasti i sedam iz opozicije, Đukanović je kazao da priča oko tog odbora traje dvije godine.

"Ali toliko je nepovjerenje da odbor ne bi mogao da donosi odluke. U najboljem slučaju za opoziciju ne bi mogao da donosi odluke, a to nam ne znači ništa", smatra on.

Đukanović je rekao da DF želi istinski da se ova vlast kontroliše, a to se, kako je naveo, jedino može uraditi ako se formira prelazna vlada.

"Odbor može da se formira, ali to suštinski ne rješava probleme. Da bi izbori bili fer i pošteni, njih može da organizuje jedino prelazna Vlada“, ocijenio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, ako imamo prelaznu Vladu, onda ni odbor ne bi bio sporan, ali suština je, kako je naglasio, da se formira prelazna Vlada koja jedino može na kvalitetan način da sprovede sljedeće izbore.

„Sve drugo je samo privid demokratičnosti, a na to nećemo pristati“, naveo je Đukanović.

On je kazao da se sva opozicija složila prije pola godine da treba formirati prelaznu Vladu.

"Pošto vlast neće da prihvati da se formira prelazna Vlada, mi iz DF-a smo odlučili da protestima izvršimo pritisak na vlast da bi se formirala prelazna Vlada koja jedino može da organizuje poštene i fer izbore", zaključio je Đukanović.

Bonus video: