Mićunović na čelu nikšićkih Brajovićevih socijaldemokrata

“Odbor je dominantno sastavljen od bivših članova SDP-a ali i drugih uglednih Nikšićana, univerzitetskih profesora, preduzetnika, sportskih radnika, studenata, kao i onih koji su po prvi put pristupili nekoj političkoj partiji”, navodi se u saopštenju
109 pregleda 30 komentar(a)
Socijaldemokrate Nikšić, Foto: Socijaldemokrate
Socijaldemokrate Nikšić, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 25.07.2015. 07:54h

Socijaldemokrate Crne Gore su sinoć formirale inicijativni odbor za Nikšić, za čijeg predsjednika je jednoglasno izbran Momčilo Mićunović.

Mićunović je bio šef nikšićkog odbora SDP-a, koji je nedavno zajedno sa dvije trećine članova odbora napustio, navodi se u saopštenju medijskog pula Ivana Brajovića.

“Odbor je dominantno sastavljen od bivših članova SDP-a ali i drugih uglednih Nikšićana, univerzitetskih profesora, preduzetnika, sportskih radnika, studenata, kao i onih koji su po prvi put pristupili nekoj političkoj partiji”, navodi se u saopštenju.

Konstitutivnom sastanku inicijativnog odbora je prisustvovalo 113 delegata, koji su izabrali 55 članova inicijativnog odbora, koji će sprovoditi sve neophodne aktivnosti oko formiranja budućeg opštinskog odbora i priprema za prvi Kongres partije. U sastav inicijativnog odbora su između ostalih ušli: mr Luka Mitrović, direktor Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, Budimirka Đukanović, službenica u Ministarstvu za socijalni rad i staranje, mr Mirjana Popović i mr Darko Vujačić, univerzitetski profesori, Momčilo Abramović, direktor JP Vodovod i kanalizacija, Marko Radojević, direktor Agencije za planiranje i projektovanje, Rada Koprivica, direktor JU Dnevni Centar za djecu sa smetnjom u razvoju, Slobodan Gajić, direktor OŠ Rade Perović, Milan Korać, sekretar Sekretarijata za socijalno staranje, sport i mlade, Predrag Vujičić, odbornik u SO Nikšić, Nataša Pavlićević, odbornica u SO Nikšić, Marko Vujačić, Vera Mirković, Jelena Šutović, Amra Smailović, Ismeta Banda, Tanja Ognjenović, Nikola Zirojević, i drugi.

“Državotvorna i evroatlanstka politika, uz puno uvažavanje građanskog i multietničkog bića Crne Gore je ono po čemu će socijaldemokrate u gradu pod Trebjesom biti prepoznate, za opšte dobro svih građana Crne Gore, a posebno Nikšićana,” navodi u saopštenju.

Osim Brajovića, formiranju inicijativnog odbora je prisustvovao i poslanik Damir Šehović i profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Milenko Perović.

Bonus video: