Katnić: Odlučni potezi u narednom periodu

“Sagovornici su se saglasili da je pred Specijalnim državnim tužilaštvom ozbiljan posao koji isključivo kroz čvrste dokaze može dovesti do rezultata iz oblasti korupcije i organizovanog kriminala”, kaže se u saopštenju
2 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.07.2015. 18:48h

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić poručio je danas da do vidljivih rezultata mogu dovesti samo odlučni potezi koji se mogu očekivati u narednom periodu.

On je razgovarao sa delegacijom američke Ambasade u Crnoj Gori, koju je predvodila ambasadorka Margaret En Uehara.

Katnić je upoznao sagovornike sa prioritetima u radu Specijalnog državnog tužilaštva, koji se prije svega odnose na ostvarivanje konkretnih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Do vidljivih rezultata mogu dovesti samo odlučni potezi koje učinioci krivičnih djela mogu i očekivati u narednom periodu”, poručio je Katnić.

Uehara je naglasila da Specijalno državno tužilaštvo može da računa na različite vidove podrške ambasade SAD-a.

“Osim donacija u vidu opreme, za potrebe novoformiranog tužilaštva mogu se organizovati i praktične obuke, kao i studijske posjete regionu i SAD-u, kako bi se uspostavio što bolji kontakt sa kolegama iz inostranstva”, rekla je Uehara.

Prema njenim riječima, SAD će, u vidu obuka, podržavati Policijsko odjeljenje koje će biti nadležno za poslove policije pri Specijalnom državnom tužilaštvu.

“Sagovornici su se saglasili da je pred Specijalnim državnim tužilaštvom ozbiljan posao koji isključivo kroz čvrste dokaze može dovesti do rezultata iz oblasti korupcije i organizovanog kriminala”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: