Vujanović: Članstvo u NATO značajno u više aspekata

„Vujanović očekuje da će Mađarska, Poljska i Rumunija nastaviti i intenzivirati podršku Crne Gore za njeno članstvo u NATO“, navodi se u saopštenju
88 pregleda 3 komentar(a)
Filip Vujanović, Peter Sijarto, Foto: Predsjednik.me
Filip Vujanović, Peter Sijarto, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 23.07.2015. 13:30h

Članstvo u NATO značajno je za Crnu Goru u bezbjednosnom, ekonomskom i političkom smislu, ocijenio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Vujanović je danas razgovarao sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, kao i ministrima vanjskih poslova Poljske i Rumunije Gžegožom Shetinom i Bogdanom Aureskuom.

„Vujanović očekuje da će Mađarska, Poljska i Rumunija nastaviti i intenzivirati podršku Crne Gore za njeno članstvo u NATO. Rekao je da je uvjeren da je to značajno za Crnu Goru u bezbjednosnom, ekonomskom i političkom smislu“, navodi se u saopštenju.

Kako smatra Vujanović, to je vrijednost za region i učvršćivanje njegove stabilnosti, ali i za NATO, koji bi, kako je kazao, pozivom Crnoj Gori potvrdio svoju odlučnost za dalje proširenje.

„Vujanović je konstatovao punu posvećenost članstvu u NATO svih državnih organa i svih subjekata društva i da intenziviraju svoje aktivnosti na povećanju podrške javnosti članstvu u NATO“, kaže se u saopštenju.

Sijart, Shetin i Auresku su ocijenili da, kroz intenzivirani i fokusirani dijalog sa NATO, Crna Gora pokazuje da je pouzdan partner pristupnog procesa.

„Naglasili su da će oni snažno i istrajno promovisati državnu politiku njihovih zemalja da Crna Gora dobije do kraja godine poziv za članstvo u NATO“, navodi se u saopštenju.

Oni su, kako je saopšteno, istakli i spremnost da će svojim najboljim iskustvima podržati Crnu Goru u tom pravcu.

Bonus video: