TA o autobuskoj stanici: Kao da se gradio kosmodrom, DPS i SDP radili "zbrda-zdola"

No, kad smo to trpjeli proteklih 25 godina, istrpjećemo još i ovih sedam-osam mjeseci, kad će se otvoriti potpuno nova stranica u istoriji Tivta, i započeti istinski razvoj, po mjeri slobodnih, obrazovanih i kreativnih građana", saopštila je TA
66 pregleda 27 komentar(a)
Tivat, autobuska stanica Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, autobuska stanica Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.07.2015. 09:07h

Udruženje građana "Tivatska akcija" (TA) pozdravilo je otvaranje novoizgrađene Autobuske stanice (AS) ističući da je "Tivat poslije punih 12 godina praznih predizbornih obećanja DPS-SDP koalicije konačno dobio taj objekat bez kojeg se nijedan grad zapravo i ne može nazivati gradom".

TA je konstatovala da ne stoje tvrdnje gradonačelnika Ivana Novoslela (DPS) da je nova AS "velelepan objekat – sem ukoliko se ne misli da do sada zaista nije viđeno da jedan supermarket u sklopu svog sadržaja ima i autobusku stanicu".

TA je lokalnu upravu pitala zašto se toliko dugo čekalo sa izgradnjom AS kada je planska dokumentacija usvojena još 2007.i odakle ogromna razlika u procijenjenoj vrijednosti te investicije koja po važećem Strateškom planu Opštine Tivat iznosi osam miliona eura, a nova AS što ju je Opština na Kavi napravila u javno-privatnom partnerstvu sa kompanijom "Franca" iz Bijelog Polja, koštala je 3,3 miliona eura.

"Da li ova abnormalno precijenjena vrijednost radova od osam miliona eura, kao da se radi kosmodrom, a ne AS, ukazuje da se izgradnja AS toliko odlagala jer se možda čekalo neko novo "džentlmensko partnerstvo" poput onog sa izgradnjom objekata na kompleksu Turkova poljana? Pa kad se to nije ostvarilo, a počele da izlaze na površinu činjenice o brojnim sumnjivim poslovima, onda se odjednom posao realizovao velikom brzinom? Ako se svemu ovome doda i činjenica da je, uz politikantsku pompu i prisustvo premijera Đukanovića, AS otvorena, a da tehnički još uvijek uopšte nije primljena, TA sa žaljenjem mora konstatovati da se radi o još jednom projektu lokalne DPS-SDP vlasti koji je realizovan zbrda-zdola, i koji je mogao i morao da se uradi na jedan neuporedivo kvalitetniji način", saopštila je TA, podsjećajući da je lokalna uprava odbila njihovo besplatno idejno riješenje izgleda nove AS, a kojim se "mogao napraviti jedan reprezentativan arhitektonski objekat koji bi postao simbol Tivta, i znatno podigao arhitektonske standarde za ovaj dio grada koji tek treba da se gradi".

"Ali, govoriti o arhitekturi ljudima koji pokušavaju da zataškaju milionsku korpuciju, i donose propise što će na godišnjem nivou umanjiti budžet Opštine za milione eura, zaludna je rabota. No, kad smo to trpjeli proteklih 25 godina, istrpjećemo još i ovih sedam-osam mjeseci, kad će se otvoriti potpuno nova stranica u istoriji Tivta, i započeti istinski razvoj, po mjeri slobodnih, obrazovanih i kreativnih građana", saopštila je TA koja će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u Tivtu u martu naredne godine.

Bonus video: