Ivanović mora da penzioniše Šućura

Krivokapić ranije najavio da će iskoristiti zakonske mogućnosti da penzioniše Šućura i Đuričkovića
12 komentar(a)
Radoš Šućur, Foto: Boris Pejović
Radoš Šućur, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.07.2015. 05:26h

Upravna inspekcija naložila je ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja Petru Ivanoviću da penzioniše Radoša Šućura, direktora Uprave za šume, koja je u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede.

Upravna inspekcija je u nalazu navela da je Šućur stekao uslove za odlazak u starosnu penziju, kao i da mu je mandat istekao 29. januara 2014. godine.

Pozivajući se na Zakon o državnim službenicima i namještenicima, u Upravnoj inspekciji konstatovali su da je Šućur navršio 67 godina života i ima preko 15 godina staža, navodeći da je to osnov za prestanak radnog odnosa po sili zakona.

U zapisniku Upravne inspekcije u koji su “Vijesti” imale uvid navodi se da je Šućuru istekao mandat prošlog januara, upozoravajući da je on protivno Zakonu o državnoj upravi, nastavio da obavlja poslove direktora Uprave i nakon isteka vremena za koje je imenovan.

Ivanović narednih dana treba da obavijesti inspekciju u vezi sa tim da li je riješio pitanje radno-pavnog statusa Šućura. Šućur juče nije odgovarao na pozive “Vijesti”, dok iz Ivanovićevog kabineta nije odgovoreno da li je postupio na osnovu zahtjeva Upravne inspekcije.

“Vijesti” su ranije pisale da će predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić zatražiti i, ako bude trebalo, iskoristiti zakonske mogućnosti da penzioniše Šućura i direktora Aerodroma Crne Gore Milovana Đuričkovića.

Uoči stranačkog kongresa, Đuričković i Šućur su podržavali kandidaturu Ivana Brajovića, dok se direktor Uprave za šume na sjednici GO javno usprotivio osudi “Informera”, koji je svakodnevno satanizovao Krivokapića.

Direktor Uprave za šume je 2009. bio u pritvoru zbog optužnice za zloupotrebu službenog položaja i sticanja materijalne koristi, dok je protiv njega nedavno podnijeta krivična prijava pljevaljskom tužilaštvu zbog nezakonitog zapošljavanja.

U posljednjem izvještaju DRI o radu Uprave za šume Vladi je preporučeno da hitno preispita sve koncesione ugovore, navodeći da je Uprava kršila zakone i sklapala ugovore bez odluka Vlade.

Bonus video: