Vujanović i Lukšić nijesu više članovi predsjedništva DPS-a

U novom sazivu predsjedništva nema ni ministarke nauke Sanje Vlahović kao ni bivšeg gradonačelnika Rožaja Nusreta Kalača
173 pregleda 41 komentar(a)
lukšić, vujanović, Foto: Vesko Belojević
lukšić, vujanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.07.2015. 18:12h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i crnogorski šef diplomatije Igor Lukšić nijesu više članovi predsjedništva Demokratske partije socijalista, dok su novi članovi predsjedništva poslanici Marta Šćepanović i Halil Duković, odlučeno je na sjednici Glavnog odbora DPS-a.

U novom sazivu predsjedništva nema ni ministarke nauke Sanje Vlahović kao ni bivšeg gradonačelnika Rožaja Nusreta Kalača.

Osim lidera DPS-a Mila Đukanovića u predsjedništvu su i predsjednik političkog savjeta Svetozar Marović, zamjenik predsjednika Duško Marković, politički direktor Tarzan Milošević, potpredsjednik Skupštine Milutin Simović kao i poslanik Mevludin Nuhodžić.

U predsjedništvu su i ministri Petar Ivanović, Branimir Gvozenović, savjetnici premijera Milan Roćen i Miodrag Bobo Radunović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, poslanica Marija Maja Ćatović, direktorka Montenegroairlinesa Daliborka Pejović i Ilija Ašanin.

"Glavni odbor još jednom je naglasio važnost članstva Crne Gore u NATO i zaključio da je pred nama odlučujuća faza pred dobijanje pozivnice, kada je važno uložiti dodatne napore u dostizanju standarda neophodnih za punopravno članstvo. To ostaje, zaključio je Glavni odbor, stalni zadatak svih partijskih struktura, posebno kada je riječ o podizanju podrške javnosti. Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima kampanje, koji se direktno ogledaju u značajnom porastu podrške članstvu Crne Gore u NATO", navodi se u saopštenju DPS.

Dodaje se da je naglašeno da "dobijanje pozivnice za članstvo ne znači i kraj posla u ispunjavanju zadataka i dostizanju standarda".

"Već samo dodatni motiv za ispunjavanje glavnog političkog cilja DPS – višeg kvaliteta života svih građana Crne Gore. Glavni odbor je odlučio da se intenziviraju partijske aktivnosti na svim niovima, od Predsjedništva, preko Glavnog odbora, do opštinskih i mjesnih odbora, kako bi kroz direktnu komunikaciju sa građanima bile predočene sve prednosti NATO vrijednosti, koje treba da osiguraju dugoročnu bezbjednost, stabilnost i ekonomski razvoj", navodi se u saopštenju.

Glavni odbor je, kako se dodaje, takođe usvojio i Odluku o obrazovanju Političkog savjeta Demokratske partije socijallista Crne Gore.

"Prema usvojenoj odluci, Politički savjet će imati predsjednika i 11 članova, koje će izabrati Glavni odbor, na prijedlog novoformiranog Predsjedništva DPS, iz reda istaknutih stručnjaka iz različitih oblasti društveno-političkog života".

Bonus video: