Lekić: Sa DF-om nijesam razgovarao o protestima

Lekić kaže da bi najgori scenario bio da se zadrži status quo i da se nastavi funkcionisanje vlade u ovom okolnostima
113 pregleda 26 komentar(a)
Miodrag Lekić, DEMOS, Foto: Demos
Miodrag Lekić, DEMOS, Foto: Demos
Ažurirano: 19.07.2015. 16:07h

Lider DEMOS-a Miodrag Lekić za Atlas televiziju kaže da su protesti legitiman vid političke borbe, ali da o tome nije razgovarao da sa svojim bivšim kolegama, čelnicima DF-a, koji su proteste najavili za kraj septembra. Lekić kaže da bi najgori scenario bio da stvari ostanu kakve jesu i da DPS i SDP nastave da vladaju u ovim okolnostima, što bi, kaže on, bila manifestacija obostranog kukavičluka, licemjerstva i privatizovanja države jer im je, smatra, samo stalo da ostanu zajedno zarad privilegija.

“Protesti su sami po sebi legitimni i sigurno je da će ova situacija dovesti do narodnog bunta koji će dopprinijeti nekom procesu, a što se tiče konkretno najave DF-a o organizovanju protesta, to bih ostavio organizatorima da pojasne”, kazao je on za televiziju Atlas.

A koji treba da budu naredni koraci opozicije? Je li moguće i u kojoj mjeri da se artukiliše podrška koju imaju u biračkom tijelu?

“To je naša dužnost da se zadrži makar minumum jedinstva jer je situacija dramatična, jer pored duboke ekonomske krize i nedostatka u borbi protiv korupcije iorganizovanog kriminala, što negativno utiče na evropske integracije, mi sada imamo i duboku političko-institucionalnu krizu”, smatra on.

Lekić ocjenjuje da, sa jedne strane, premijer želi suspendovati kontrolnu ulogu parlamenta, dok sa druge strane postiji dnevni sukob koalicionih partnera

“Lično mislim da je ova krnja vlada, prije skraćenja svog mandata, dužna da pripremi i dozvoli parlamentu da sprovede do kraja izborne zakone i da se pripremamo za izbore jer je to jedini način da se izađe iz ove katastrofalne situacije”, poručuje on.

Lekić kaže da bi najgori scenario bio da se zadrži status quo i da se nastavi funkcionisanje vlade u ovom okolnostima.

“Ako ostane status quo, to će biti manifestacija jednog obostranog kukavičluka, licemjerstva, privatizovanja države jer im je stalo da ostanu zarad privilegija zajedno”, ističe Lekić za Atlas TV.

On poručuje da će u susret izborima DEMOS sarađivati sa svima koji ispune dva uslova a to je – da su izvjesno opozicione i da budu javno odgovorni.

Bonus video: