Medijski pul Ivana Brajovića: Krivokapić državu doživljava svojim plijenom

Prema njihovim riječima, Krivokapić u posljednje vrijeme ne može da sakrije da je “obolio od značaja”, zbog čega je svojoj nerealnoj ambiciji podredio i državu i SDP
100 pregleda 18 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ranko Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.07.2015. 17:14h

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić državu doživljava svojim plijenom, ili bolje rečeno taocem njegovih nerealnih ličnih ambicija, ocijenjeno je iz Medijskog pula Socijaldemokrata okupljenih oko Ivana Brajovića.

Potpredsjednik SDP-a Almir Rebronja kazao je ranije da je ta stranka, uprkos pritiscima svih vrsta, pokazala svoju nesalomivost, i da ogromna većina članstva vlast ne doživljava kao plijen, već kao mogućnost da se radi u javnom interesu.

U reagovanju Medijskog pula Socijeldemokrata navodi se da je tačno da ogromna većina članstva SDP-a vlast ne doživljava kao plijen.

„Ali je isto tako tačno da već neko vrijeme Krivokapić čitavu državu doživljava svojim plijenom, ili bolje rečeno taocem, njegovih nerealnih ličnih ambicija“, kaže se u reagovanju Socijademokrata.

Prema njihovim riječima, Krivokapić u posljednje vrijeme ne može da sakrije da je “obolio od značaja”, zbog čega je svojoj nerealnoj ambiciji podredio i državu i SDP.

„Pošto je nakon izbora u Podgorici 'uhvaćen na djelu' i spriječen da SDP utopi u Demokratski front, ne bi li on lično iz toga izvukao kakav politički ćar, o čemu su čelnici Fronta nedavno javno govorili, Krivokapić je nakon toga nastavio da srlja, a samog sebe je prevazišao onda kada je javnosti počeo da objašnjava neobjašnjivo - da će sa protivnicima NATO integracija lakše sprovoditi obaveze koje proizilaze iz članstva u NATO-u“, kaže se u reagovanju.

Zato, kako se navodi, Krivokapić ne može da priča o “evroatlanstkoj vjerodostojnosti”, koja se u saopštenju pominje, baš kao što nema pravo da potpredsjedniku Vlade Vujici Lazovicu i ministru Ivanu Brajoviću drži lekciju o legitimitetu, budući da njihov legitimitet nije ništa manji od njegovog.

„Zajedno su bili u samom vrhu koalicione izborne liste koja je pobijedila na izborima, ali zahvaljujući izbornom programu i koalicionom sporazumu koje upravo Krivokapić ne poštuje, pa je prosto nevjerovatno s kojim se pravom sad na njih poziva“, kazali su iz Medijskog pula.

Kako su naveli, zahvaljujući neprincipijelnim savezništvima sa glavnim protivnicima evroatlantske i državotvorne politike, kojima je baš Krivokapić kumovao, uspio je da devalvira sve prethodne uspjehe kojima se SDP kao autentična državotvorna partija mogla ponositi.

„Na kraju je, nakon statutarnog i demokratskog posrnuća na Kongresu, pocijepao Partiju vjerujući da će se na taj način osloboditi onih koji su tu njegovu namjeru odavno prepoznali. Međutim, osipanje SDP-a koje se ovih dana dešava je najbolji dokaz da je i članstvo prepoznalo njegov naum, zbog čega nama, pravim socijaldemokratama, masovno prilazi, što će se na našoj Osnivačkoj skupštini lako provjeriti“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da će, svjestan svega toga, Krivokapić nastaviti da izmišlja teorije zavjere i nečije navodne koordinirane akcije usmjerene protiv “njega pravednog i nedužnog”, istovremeno se pri tom hrabreći da je na pravom putu "i zasmijavajući javnost da nikad nije bio jači".

„Rebronji jedino zamjeramo što je platio danak neiskustvu time što dokazuje hrabrost predsjedniku partije potpisivanjem saopštenja koje mu je baš on napisao, jer da su unaprijed pripremljeni odgovori nešto valjali, ne bi njega zapali“, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: