Đukanović: Crna Gora nastoji da doprinose očuvanju dobrih odnosa sa Rusijom

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Vlade, realno sagledali i ocijenili uzroke izvjesnog usporavanja u saradnji, dominantno ih vežući za geopolitički kontekst
4 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2015. 12:38h

Odnosi između Crne Gore i Rusije imaju dugu i bogatu tradiciju, ocijenili su premijer Milo Đukanović i ambasador Andrej Nesterenko.

Oni su istakli riješenost za zajedničko djelovanje na daljem unapređenju saradnje u brojnim oblastima između dvije države.

Đukanović je danas u oproštajnu posjetu primio ambasadora Ruske Federacije Andreja Nesterenka.

"Đukanović je posebno istakao da Crna Gora konzistentno nastoji da doprinose očuvanju dobrih odnosa sa Rusijom", saopšteno je iz Vlade.

Sagovornici su, kako se dodaje, realno sagledali i ocijenili uzroke izvjesnog usporavanja u saradnji, dominantno ih vežući za geopolitički kontekst.

"Stoga je potenciran značaj brzog prevazilaženja problema, kao i zajednički interes i obostrana spremnost da se pruži doprinos procesu jačanja stabilnosti na Balkanu", navodi se u saopštenju Vlade.

Nesterenko je zahvalio Vladi Crne Gore na saradnji tokom obavljanja diplomatske misije.

I predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je u oproštajnu posjetu Nesterenka.

Sagovornici su, tokom razgovora, istakli dugu tradiciju diplomatskih odnosa Crne Gore i Rusije, te naznačili važnost diplomatije i dijaloga za međusobno razumijevanje.

Krivokapić je istakao da parlamenti dvije države imaju dobru komunikaciju na različitim nivoima, što predstavlja potvrdu kontinuiranog snaženja parlamentarne diplomatije, koja je veoma važna za unaprijeđenje odnosa i međusobno bolje razumijevanje.

On se zahvalio Nesterenku na obavljenom mandatu u Crnoj Gori.

"Sagovornici su zaključili da parlamenti imaju sve efikasniju i važnu ulogu u rješavanju otvorenih pitanja, posebno dajući primjer kroz Vienna proces koji vodi Krivokapić, kao počasni predsjednik PS OEBS-a, sa ciljem rješavanja ukrajinske krize kroz intenzivnu saradnju parlamentaraca Ukrajine i Ruske Federacije", navodi se u saopštenju iz kabineta Krivokapića.

Galerija

Bonus video: