Marković: Članstvo u NATO nikad opravdanije

"Vidimo se da su ovih dana takve bezbjednosne prijetnje da ne garantuju stabilnost i mir nikom u svijetu. I naš region i naša država mogu biti ugroženi zbog savremenih izazova koji su nepredvidivi. I zbog toga se može jasno poručiti da je Crna Gora na pravom put (ka NATO-u)", objasnio je Marković
20 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.07.2015. 10:16h

Zbog aktulenih globalnih bezbjednosnih prijetnji, članstvo u NATO-u nikad nije bilo opravdanije, poručio je potpredsjednik crnogorske Vlade Duško Marković.

On je rekao da članstvo u NATO-u nije interes Vlade i vlasti već države i građana i istakao da je Crna Gora blizu ostvarenja tog cilja.

Marković je, na svečanom prijem koji je organizovao Komunikacioni tima Savjeta za članstvo u NATO, kazao da se danas, više nego ikad, pokazuje opravdanost članstva u Alijansi, prenosi Radio Antena M.

"Vidimo se da su ovih dana takve bezbjednosne prijetnje da ne garantuju stabilnost i mir nikom u svijetu. I naš region i naša država mogu biti ugroženi zbog savremenih izazova koji su nepredvidivi. I zbog toga se može jasno poručiti da je Crna Gora na pravom put (ka NATO-u)", objasnio je Marković.

On je rekao da je takozvana Islamska država realna prijetnja po stabilnost regiona pa samim tim i Crne Gore, napominjući, međutim, da obavještajne službe dobro rade svoj posao.

"Sve te njihove poruke, mi procjenjujemo u kontekstu realnih okolnosti a ne straha“, navodi Marković i dodaje da je „naš bezbjednosti sistem stabilan i vitalan".

"Opasnosti od Islamske države postoje ali iz ne treba prizivati. ne smijemo biti oruđe njihove propagande", zaključio je Marković.

Bonus video: