Nisi došao Tačiju, neću ni ja Nikoliću

“Cijenimo da vaša Skupština samo potvrđuje sličan čin za koji smo se mi opredijelili prilikom proglašenja Hašima Thačija i Edija Rame za počasne građane Ulcinja. Istina za volju, u to vrijeme nijesmo bili na istim koordinatama"
170 pregleda 74 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Hašim Tači, Foto: Vijesti online
Tomislav Nikolić, Hašim Tači, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 17.07.2015. 06:10h

Predsjednik ulcinjskog parlamenta Fuad Hadžibeti(Forca) odbio je poziv kolege iz Berana Gorana Kikovića da prisustvuje svečanoj sjednici SO tog grada na kojoj bi za počasnog građanina bio proglašen predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

“Obavještavam vas da i pored dobre volje i uz puno uvažavanje čina proglašenja g. Tomislava Nikolića za počasnog građanina, što je isključivo pravo vaše Skupštine pa kao takvo i poštujem, neću prisustovati”, kazao je Hadžibeti u dopisu Kikoviću koji početkom aprila nije želio da prisusvuje svečanoj sjednici SO Ulcinj na kojoj su za počasne građane proglašeni premijer Albanije Edi Rama i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači.

“Cijenimo da vaša Skupština samo potvrđuje sličan čin za koji smo se mi opredijelili prilikom proglašenja Hašima Thačija i Edija Rame za počasne građane Ulcinja. Istina za volju, u to vrijeme nijesmo bili na istim koordinatama, naveo je Hadžibeti.

On je ocijenio da bi čin proglašenja Nikolića za počasnog građanina Berana i Tačija i Rame za počasne građane Ulcinja trebalo da bude sud odbornika koji artikulišu volju građana.

“I da služi za njihov politički uspon i političke karijere bliske budućnosti na takmičenju za lidere Balkana”, kazao je Hadžibeti.

Naveo je da regionalna saradnja na Balkanu zahtijeva da se, u duhu evropskih integracija, što prije oslobodimo predrasuda i aveti prošlosti.

Bonus video: