Đukanović čestitao Nacionalni praznik Francuske

Đukanović je naveo da je zadovoljan činjenicom da se bilateralni odnosi između Crne Gore i Francuske kreću uzlaznom linijom, utemeljeni na tradicionalnom prijateljstvu, zajedničkim vrijednostima i zajedničkim interesima
97 pregleda 2 komentar(a)
Milo Đukanović, premijerski sat, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Milo Đukanović, premijerski sat, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 14.07.2015. 16:37h

Premijer Milo Đukanović uputio je, povodom 14. jula – Nacionalnog praznika Francuske, čestitku predsjedniku Vlade te zemlje, Manuelu Valsu.

„Koristim priliku da zahvalim Vladi Republike Francuske i Vama lično na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom (EU) i ispunjavanju obaveza iz NATO agende u očekivanju poziva za članstvo do kraja godine, kao i ukupnom demokratskom razvoju naše zemlje“, kazao je Đukanović.

Kako je rekao, podrška i pomoć Crnoj Gori za ostvarenje tih strateških ciljeva, kao i svim državama Zapadnog Balkana, od presudne je važnosti za stabilnost regiona, a time i evropsku i globalnu bezbjednost.

„Posebno cijenimo važnu ulogu vaše Vlade i vaše zemlje u Berlinskom procesu, koji zahvaljujući angažmanu tako značajnih država kao što su Francuska i Njemačka, i uz aktivno uključivanje Evropske komisije, u značajnoj mjeri doprinosi zajedničkom fokusiranju na održive projekte, koji će omogućiti bolje unutrašnje povezivanje i izlazak na ključne evropske koridore”, navodi se u čestitki.

Đukanović je naveo da je zadovoljan činjenicom da se bilateralni odnosi između Crne Gore i Francuske kreću uzlaznom linijom, utemeljeni na tradicionalnom prijateljstvu, zajedničkim vrijednostima i zajedničkim interesima.

Đukanović se, kako je dodao, u to uvjerio i tokom zvanične posjete Francuskoj, u susretu sa predsjednikom Olandom i drugim francuskim zvaničnicima, kao i sa predstavnicima biznis krugova.

„Crna Gora je do kraja otvorena za francuske investitore i turiste i veoma posvećena kulturnoj i svestranoj saradnji. Biće mi zadovoljstvo da zajedno radimo na tome u neposrednom periodu“, kaže se u čestitki Đukanovića.

Bonus video: