BS: Bošnjački narod dao nesebičan doprinos ideji slobodne Crne Gore

Posebno je važno da Crna Gora danas slavi 13. jul, Dan državnosti u duhu slobode i demokratije, te primarno svojoj posvećenosti NATO i evropskim integracijama", navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke
12 komentar(a)
Bošnjačka stranka, Foto: Bscg.me
Bošnjačka stranka, Foto: Bscg.me
Ažurirano: 13.07.2015. 13:36h

Bošnjačka stranka upućuje iskrene čestitke svim građanima povodom Dana državnosti Crne Gore, koji se obilježava u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine, kada je na Berlinskom kongresu formalno priznata kao samostalna i nezavisna zemlja, te na isti datum 1941. kada je otpočeo svenarodni ustanak protiv fašizma.

"Važnost ovog datuma odnosi se, prije svega, na njegov anti-fašistički karakter, što je bitno ne samo za istoriju Crne Gore, već i za čitav region. Bošnjački narod u Crnoj Gori bio je značajan dio tekovine anti-fašističkog narodnog ustanka dajući nesebičan doprinos ideji slobodne Crne Gore, na čijim temeljima je stvarana multietnička i multikulturalna Crna Gora. Posebno je važno da Crna Gora danas slavi 13. jul, Dan državnosti u duhu slobode i demokratije, te primarno svojoj posvećenosti NATO i evropskim integracijama", navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Bonus video: