O INFORMATIVNOM RAZGOVORU ZBOG MONTAŽE

Glendža: Policija se bavi Fejsbukom umjesto kriminalcima

"Ako se ovako reaguje nakon satirične kritike na račun neredovnog vodosnabdijevanja Cetinja, možemo samo da zamislimo što se može desiti kada se zatraži odgovornost za npr. enormni dug Prijestonice ili zloupotrebe koje su očigledne na svakom koraku,” kazao je Glendža
183 pregleda 5 komentar(a)
Petar Glendža, Foto: Facebook
Petar Glendža, Foto: Facebook
Ažurirano: 12.07.2015. 13:14h

Građanski pokret URA oštro je osudio to što je njihov sekretar  na Cetinju, Filip Adžić, pozvan je na informativni razgovor  zbog objavljivanja fotografije gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića i satirične poruke na Fejsbuk profilu. 

On je na svom Fejsbuk profilu objavio montažu Bogdanovića na kojoj pokazuje srednji prst ispod natpisa „Oćete li vodu? Evo vam“.

“Gušenje slobode govora, koje se ogleda u sijanju straha, treba shvatiti veoma ozbiljno. Pokušava se na ovaj način poslati veoma jasna poruka svima koji kritikuju kvazi-elitu i sistem koji je stvoren, a koji uništava naš rodni grad,” poručio je šef cetinjskog odbora URA Petar Glendža. 

Glendža je kazao da je potrebno učiniti napor da ova pojava ne postane praksa, jer “ako se ovako reaguje nakon satirične kritike na račun neredovnog vodosnabdijevanja Cetinja, možemo samo da zamislimo što se može desiti kada se zatraži odgovornost za npr. enormni dug Prijestonice ili zloupotrebe koje su očigledne na svakom koraku”.

Smatra da je važno da svi Cetinjani iskažu negodovanje kada je u pitanju ovaj slučaj.

Šef cetinjske URA kritikovao je odluku cetinjske policije. 

“Krajnje je licemjerno od strane Uprave policije da se bavi 'anonimnim prijavama preplašenih službenika lokalne samouprave', koji su se prepoznali u komentarima na društvenim mrežama. Veća je potreba svih nas, koji se ne osjećamo sigurno usljed svakodnevnih demonstracija osionosti i drskosti kriminalnih centara moći širom Crne Gore, da se pozabave tom problematikom, jer ih zato i plaćamo”.

Glendža je na kraju poručio nalogodavcima "anonimnih prijava preplašenih službenika lokalne samouprave" da ih ovakve jeftine provokacije neće pokolebati. 

“Naprotiv, još smo odlučniji u svom naumu - kritici svih anomalija koje čine našu svakodnevnicu, a sa ciljem prijeko neophodnih promjena”.

Preporučujemo za Vas