Čestitke povodom Dana državnosti

136 pregleda 5 komentar(a)
zastava Crna Gora, Foto: Arhiva "Vijesti"
zastava Crna Gora, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.07.2015. 08:57h

Povodom 13. jula – Dan državnosti Crne Gore, čestitke premijeru Milu Đukanoviću uputili su premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Državnog savjeta NR Kine Li Ćekjang, premijer Grčke Aleksis Cipras, premijer Češke Bohuslav Sobotka, premijer Makedonije Nikola Gruevski, predsjednik Meksika Enrike Penja Nieto, predsjednik Indonezije Joko Vidodo i predsjednik Tajlanda Prayut Chan-o-cha.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer Srbije Alekssandar Vučić, u čestitki Đukanoviću, izrazio je uvjerenje da će veoma dobri odnosi između Srbije i Crne Gore nastaviti da napreduju:

"I da će novi sadržaji i realizacija planiranih projekata biti pokretač kvalitetnijeg ekonomskog i društvenog razvoja dvije prijateljske zemlje, naglasivši i važnost jačanja regionalne saradnje i zajedničkog djelovanja u procesu evropskih integracija", navodi se u čestitki Vučića.

Predsjednik Držanog savjeta NR Kine Li Ćekjang ocijenio je da se odnosi između Kine i Crne Gore zadnjih godina razvijaju stabilno, uz produbljeno političko povjerenje i pozitivne rezultate u svim oblastima saradnje.

Kineski premijer je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da je kineska strana spremna da zajedničkim naporima sa crnogorskom stranom, koristeći mogućnosti koje donosi saradnja između Kine i zemalja Centralno – istočne Evrope, neprestano proširuje oblast saradnje i unapređuje kinesko–crnogorske odnose sa što više konkretnih rezultata.

"Predsjednici vlada Grčke, Češke i Makedonije visoko su ocijenili nivo bilateralnih odnosa i saradnju sa Crnom Gorom, ukazujući istovremeno i čvrstu podršku Crnoj Gori u procesu evropskih i evroatlantskih integracija. Zadovoljstvo razvojem odnosa i saradnje sa Crnom Gorom, izrazili su i predsjednik Indonezije i predsjednik Vlade Kraljevine Tajland uz uvjerenje da će ti odnosi dalje jačati u narednom periodu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: