SNP PG: Odakle je Glavni grad izdvojio pare za koncert Zdravka Čolića?

Potpredsjednik Odbora SNP Glavnog grada Podgorica Spasoje Papić je kazao da Glavni grad već dugi niz godina izbjegava da organizuje doček Nove godine, kao što to rade svi veći gradovi u regionu, uz opravdanje, kako vole da kažu, "da je novac namijenjen najugroženijima"
24 komentar(a)
Spasoje Papić, Foto: SNP
Spasoje Papić, Foto: SNP
Ažurirano: 11.07.2015. 16:27h

Odbor SNP Glavnog grada poziva sve stanovnike Podgorice da svojim prisustvom uveličaju najavljeni koncert svjetske zvijezde Zdravka Čolića koji je sam po sebi veliki muzički događaj, kazao je Spasoje Papić potpredsjednik Odbora SNP Glavnog grada Podgorica..

"Postavlja se pitanje odakle je Glavni grad izdvojio, sigurni smo, ne tako mala materijalna sredstva? Da li su ona kao takva predviđena Budžetom, ukoliko to nije slučaj, u šta s pravom sumnjamo, očekujemo odgovor ko je i sa koliko novca omogućio realizaciju ovog velikog muzičkog ugođaja", istakao je Papić.

On je dodao da Glavni grad već dugi niz godina izbjegava da organizuje doček Nove godine, kao što to rade svi veći gradovi u regionu, uz opravdanje, kako vole da kažu, "da je novac namijenjen najugroženijima".

"Dakle, svima je jasno da su to jeftine demagoške priče i upravo je najavljeni koncert dokaz za tako nešto. Vjerovatno je gradonačelnik pomislio, da ćemo koncertom uvijek dobrodošlog Zdravka Čolića, popraviti procenat turističkih noćenja kako bi se eventualno ublažio prošlogodišnji drastičan pad istih. Možda je Gradonačelnik mislio, da će iako je "koncert besplatan", uspjeti na neki način da "popuni" opštinsku kasu te večeri, pa novac iskoristi za rješavanje gorućih problema", rekao je Papić.

Po njegovim riječima, "u SNP-u vjeruju da će se nakon nesumnjivo dobrog večernjeg provoda, građani centralnog dijela Podgorice nakon jutarnjeg buđenja suočiti sa lošom snabdjevenošću vodom, da i ne govorimo o prigradskim naseljima".

"Pitamo, dokle se stiglo sa izradom atletske staze, biciklističke staze, Doma za stare, zatvorenog Gradskog bazena, izgradnje nekoliko vrtića, domova zdravlja, izgradnje Istočne tribine na stadionu „Pod Goricom“, gradskog pozorišta i mnogih drugih kako kulturnih tako i istorijskih, sportskih i drugih znamenitosti. Sugerišemo Gradonačelniku da sledeći put kad bude razmišljao kako da potroši novac građana, upita te iste građane, da li će to biti za poboljšanje kvaliteta njihovog života ili na koncerte za široke narodne mase?", zaključio je Papić.

Bonus video: