Medijski tim Brajovića: Više članova OO SDP Petnjica napustilo stranku

161 pregleda 12 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.07.2015. 16:42h

Odbornici u Skupštini opštine Petnjica Isljam Ćeman i Safet Korć, podnijeli su ostavke na članstvo u Socijaldemokratskoj partiji Crne Gore, dok će u naraednom periodu nastaviti da djeluju kao nezavisni odbornici u lokalnom parlamentu, saopšteno je iz Medijskog tima Ivana Brajovića.

Stranka bivših članova SDP-a, na čelu sa Brajovićem, zvaće se Socijaldemokrate Crne Gore.

"Ostavke su takođe podnijeli i Hajriz Adrović, član Glavnog odbora SDP CG i sekretar MO Bor, Isad Mehović predsjenik MO Bor, Tabo Agović, član OO, Arslan Avdo Korać član OO i jeda od osnivača SDP u Petnjici, Zeid Škrijelj, predsjednik MO Javorava, Murovac i Poroce, Anes Ličina, član OO i potpredsjenik Foruma mladih SDP Petnjica, Vejsel Osmanović, predsjednik MO Kalica, Sadat Adrović, član OO, Mersudin Rastoder, član OO, Himo Adrović, član OO, Edis Zverotic, sekretar MO Vrsevo, Haris Ćeman, potpredsjendik Foruma mladih, Edit Šabotić član OO", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su oni smatrali da su promjene u SDP-u neophodne.

"Zato smo i podržali kandidata za predsjednika Ivana Brajovića. Više kandidata za predsjednika na ovom Kongresu je trebao da bude samo još jedan pokazatelj jačine i stabilnosti SDP-a. Nažalost, nije bilo onako kako smo mislili. Odjednom smo postali petokolonaši, izdajice Crne Gore i Petnjice, plaćeni da razbijemo Opstinski odbor Petnjica. Nikako ne smijemo zaboraviti i nedemokratsko i anticivilizacijsko ponašanje na samom Kongresu gdje su delegati zatvarani u posebne prostorije primorani da glasaju za “Pravog” ili diktatorski čin jednog čovjeka koji je dao sebi za pravo da glasa za sve delegate iz svog odbora i na taj način pogazi osnovno pravo svakog pojedinca, pravo da glasa u skladu sa sopstvenim uvjerenjima i principima. I pored toga bili smo spremni da ostanemo u SDP-u ali glatko odbijanje Platforme značila je za nas prije svega častan izlaz iz cijele ove priče koja je godinama postojala u Petnjici", piše u saopštenju.

U saoopštenju se najavljuje da će u narednom periodu značajan broj članova iz ovog OO napustiti SDP.

Bonus video: