Milić: O Bukiliću ćemo pričati u partiji

Član GO SNP-a i predsjednik Štrajkačkog odbora zaposlenih u kolašinskoj upravi Dragoljub Bukilić urgirao je kod bivšeg kolege Alekse Bečića da dvojica poslanika Demokrata ne podrže rebalans budžeta, na osnovu koga bi se odblokirao račun te opštine
90 pregleda 11 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Arhiva Vijesti
Srđan Milić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.07.2015. 18:58h

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić kazao je da očekuje kako će prijedlog Aleksandra Damjanovića za rješavanje problema u opštini Kolašin dobiti prolaz na plenumu.

Član GO SNP-a i predsjednik Štrajkačkog odbora zaposlenih u kolašinskoj upravi Dragoljub Bukilić urgirao je kod bivšeg kolege Alekse Bečića da dvojica poslanika Demokrata ne podrže rebalans budžeta, na osnovu koga bi se odblokirao račun te opštine. Damjanović je predložio da se na taj način obezbijedi sedam miliona eura.

“SNP je tim amandmanom predložila način rješavanja problema u opštini Kolašin. To je jedan od mnogih elemenata koji smo uradili svjesni odgovornosti prema građanima Kolašina i zaposlenima. Ne postoji drugačiji model rješavanja tog problema i vidim da će to dobit prolaz na plenumu. Uz to, ubrzali smo rad državnih organa i narednih dana naći će se rešenje da Vlada zaposlenima izmiri plate”, kazao je Milić “Vijestima”, navodeći da SNP i Damjanović nijesu predložili rebalans zbog političkih poena. Na pitanje kako komentariše to što je Bukilić prvo kontaktirao Demokrate umjesto SNP-a, Milić je rekao da će o tome biti riječi na sjednici Glavnog odbora.

Samostalni poslanici Velizar Kaluđerović i Neven Gošović juče su uputili otvoreno pismo premijeru Milu Đukanoviću, tražeći od njega da saopšti kako će pomoći rješavanju problema u Opštini Kolašin, obezbjeđenju sredstava za isplatu zarada, refinansiranje dugova i neizmirenih obaveza Opštine i deblokade računa Opštine.

„Kako stvaranje uslova za funkcionisanje lokalne samouprave u interesu prava zaposlenih i građana Kolašina ne može trpjeti odlaganje, očekujemo da ćete stav vlade u najkraćem mogućem roku učiniti dostupnim poslanicima i ukupnoj javnosti“, navodi se u pismu Kaluđerovića i Gošovića. Oni podsjećaju da pored Damjanovićevog predloga postoji još SDP-ov da Vlada izda garancije za kredite opštinama, među kojima je i Kolašin.

Bonus video: