Šćepanović: Jelušić da se mane matematike

"Jedina istina koju je Jelušić saopštila je da DPS sama zaista nema preko 50 odsto podrške građana, ali ćemo je već na narednim izborima uvjeriti koliko smo predano radili da dosegnemo i tu cifru", poručila je Šćepanović
17 komentar(a)
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.07.2015. 16:43h

Demokratska partija socijalista (DPS) sa dugogodišnjim koalicionim partnerima, uživa mnogo veće povjerenje od 38 do 41 odsto koliko je danas saopštila potpredsjednica Ujedinjene reformske akcije Božena Jelušić i takva volja građana ne može biti dovedena u pitanje nikakvim istraživanjima i manipulacijama.

Jelušić je predstavila danas istraživanje URA prema kome DPS nema većinu, dok URU, DEMOS i Demokrate podržava 35 odsto građana.

Poslanica DPS Marta Šćepanović rekla je da Jelušić treba da nastavi da se bavi svojim primarnim zanimanjem – predavanjem crnogorskog jezika u srednjoj školi – i da se, kako je kazala, mane matematike i politike, koje joj očigledno nijesu jače strane.

Šćepanović je kazala da je saopštavanjem podataka iz navodnog istraživanja navodnih nezavisnih stručnjaka, Jelušić ustvrdila da je 43 odsto povjerenja građana, koje standardno uživa sama DPS bez koalicionih partnera, manje od četiri ili pet odsto birača koji bi možda glasali za njenu partiju.

"Jedina istina koju je Jelušić saopštila je da DPS sama zaista nema preko 50 odsto podrške građana, ali ćemo je već na narednim izborima uvjeriti koliko smo predano radili da dosegnemo i tu cifru", poručila je Šćepanović.

Ona je ocijenila da DPS, zajedno sa dugogodišnjim koalicionim partnerima, uživa mnogo veće povjerenje od granice koju Jelušić postavlja i takva volja crnogorskih građana ne može biti dovedena u pitanje nikakvim istraživanjima i manipulacijama.

"Ono što je mnogo veći problem od njenog elementarnog nepoznavanja matematike i politike, zapravo je zanemarivanje partija manjinskih naroda, koje ni jednog trenutka nije pomenula, a koje predstavljaju veoma važan dio crnogorske političke scene i društva, ali i dugogodišnje pouzdane partnere u vladajućoj koaliciji", istakla je Šćepanović.

On je kazala da bi se moglo zaključiti da Jelušić kao opozicione partije tretira i vanparlamentarne stranke koje nijesu učestvovale ni na jednim izborima, poput njenog pokreta i Demosa, već su predstavnike u Skupštini dobili mimo izborne volje građana, odnosno raspadom drugih političkih partija.

Šćepanović je kazala da je indikativno da se ne zna ni kome je Jelušić pripisala tri odsto podrške koju ima SDP, manji partner u vladajućoj koaliciji.

"Dakle, matematika je vrlo precizna i ne ostavlja prostor za manipulacije poput ovog današnjeg pokušaja Jelušić. Kako god pokušala da sabere cifre, 43 odsto će uvijek ostati neuporedivo više od pet odsto. Uostalom, konačnu ocjenu daju građani na izborima, na kojima je DPS do sada uvijek ostvarivala ubjedljive pobjede", zaključila je Jelušić.

Bonus video: